Mandel United bekert verder na strafschoppenreeks

Daan Debouver maakte het enige doelpunt voor Mandel. © Bart

Mandel United is er tegen Temse nog maar eens in geslaagd om – net zoals tegen Petegem – na verlengingen en een spannende strafschoppenreeks een ronde verder te bekeren.

Eigenlijk een beetje tegen de gang van het spel in want het bezoekende Temse was over het geheel van de wedstrijd de betere ploeg, al ging het hier om een heel licht overwicht. Over de eerste helft kunnen we heel kort zijn. Beide ploegen voetbalden risicoloos en de thuisploeg slaagde er maar niet in zijn wil op te dringen. Gelukkig was Laleman attent want in die eerste helft moest hij tot twee keer toe de meubelen redden. Op de 38ste minuut was het dan toch raak en kon Baras Bruno de bezoekers met een afstandsschot op voorsprong brengen: 0-1. Dit was ook de ruststand.

Tweede helft

Ook in de tweede helft bleef de thuisploeg ondermaats voetballen al was er licht beterschap. Op de 83ste minuut kantelde de match en kon Daan Debouver op aangeven van Clyncke de gelijkmaker netten 1-1. De match eindigde op een gelijkspel zodat de verlengingen eraan kwamen. In de eerste verlenging was Clyncke nog dicht bij de winning goal maar de doelman redde. Ook thuisdoelman Laleman moest zich nog een paar keer reppen. Ook de tweede verlenging bracht geen afscheiding zodat de strafschoppen eraan kwamen. Na een spannende reeks strafschoppen 6-5 miste uiteindelijk Andre Ntambue van Temse zodat Mandel United weer een ronde verder bekert, mogelijk tegen een eersteklasser.