Mandel United bekert verder na gelijkspel tegen Petegem

Mandel United bekert door zijn krappe overwinning thuis op Petegem alvast een ronde verder. Er kwamen wel strafschoppen aan te past om dit te realiseren. In een volgende ronde zou het uitkomen tegen ofwel Wellen of Aalter.

De weinige toeschouwers (een hondertal) zagen evenwel een futloze eerste helft waarin beide teams geen enkele aanvalslust vertoonden. Het waren wel de bezoeker die al op de negende minuut op voorsprong kwamen met een lucky goal na geharrewar voor het Ingelmunsers doel. Voor de rest van de eerste helft viel er geen enkele aanval met schot op doel te noteren. Heel veel middenveldvoetbal waarbij de bezoekers met een sterke verdediging alles op slot hielden. Onmiddellijk na de hernming stond een compleet ander Mandel United op het veld. Heel veel aanvalsdrift van de thuis ploeg die de bezoekers overklaste en voor gevaar zorgden. De gelijkmaker kon niet uitblijven en die viel na een collectieve aanval afgerond door Michiel Clyncke op de 72′ 1-1. De partij leek beslecht want de bezoekers drongen niet meer aan en leken zich te vreden te stellen met een gelijkspel. Mandel United was nog dicht bij de overwinning via een gevaarlijke Oliveira maar de bezoekende doelman Vandenbossche gaf geen krip. Dan maar strafschoppen.

Aanvankelijk liep dit heel vlot tot 7-6 maar uiteindelijk miste Anton Vanborm de gelijkmaker en mocht Mandel United juichen zodat het verder kan breien aan dit bekerverhaal.