Brugse makelaar Thomas Troch in verdenking gesteld voor omkoping

Thomas Troch is vrijgelaten onder voorwaarden. © a-KW
Redactie KW

De Tongerse onderzoeksechter in het onderzoek naar fraude en omkoping in het Belgisch voetbal heeft spelersmakelaar Thomas Troch in verdenking gesteld voor criminele organisatie en omkoping.

Troch werkt samen met Walter Mortelmans, die vorige week voor dezelfde tenlasteleggingen in verdenking werd gesteld, bij het makelaarsbureau International Sport Management. Hij is vrijgelaten onder voorwaarden.

ISM heeft redelijk wat (ex-)spelers van Waasland-Beveren en KV Mechelen in de portefeuille. De enige voetballer die in verdenking is gesteld in de zaak, OHL-spits Olivier Myny, zat vorig seizoen in Beveren en ligt onder contract bij ISM. Troch staat onder meer ook Laurent Depoitre, Sander Coopman en Miguel Van Damme als manager bij.

Thomas Troch doorliep de jeugdrangen van Club Brugge en speelde later onder meer nog bij Racing Mechelen, Eendracht Aalst, Sint-Niklaas, KSV Roeselare, SW Harelbeke, KVV Coxyde, Royal Knokke FC en KSK Maldegem.

(SB-Belga)

We interviewden Thomas Troch enkele maanden geleden nog naar aanleiding van de WK-interland van de Rode Duivels tegen Panama. Hij loodste twee Panamezen die op het WK actief waren via een manager uit Centraal-Amerika naar AA Gent. Lees dat interview hier: Bruggeling Thomas Troch is manager van twee Gentse Panamezen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier