Luc Stevens wordt trainer van het nieuwe SVD Kortemark B

Luc Stevens was tot vorig seizoen assistent bij de A-ploeg © Foto Kurt
Redactie KW

Luc Stevens is terug van weggeweest bij SVD Kortemark. De Kortemarkenaar wordt vanaf volgend seizoen hoofdtrainer bij de nieuwe B-ploeg in vierde provinciale.

“Ik ben echt tevreden dat ze aan mij gedacht hebben. Ik heb hier als jeugdspeler altijd gevoetbald tot ik naar Club Brugge trok. Vanaf dan heb ik bij de eerste ploeg in eerste provinciale gespeeld. Door mijn knieën moest ik noodgedwongen stoppen en dan werd ik trainer van jeugd tot en met beloften en hulptrainer bij de eerste ploeg. Nu krijg ik de kans om voor het eerst echt een eerste elftal te trainen.”

“Martin Volcke doet de samenstelling van de kern, maar de jeugd krijgt kansen”

“De samenstelling van de kern gebeurt door Martin Volcke. De bedoeling is om de Kortemarkse jeugd te laten proeven van de provinciale reeksen. Anders heb je telkens een uitstroom van jeugdig talent naar buurgemeenten die in derde of vierde provinciale spelen. Maar nu kunnen ze in Kortemark blijven.”

“Ik woon op een halve kilometer van het veld, dat is ideaal voor mij hé”

Luc Stevens heeft zowel bij de jeugd als een eerste elftal de nodige ervaring opgedaan als trainer. Ideaal dus om de nieuwe B-ploeg te leiden. “Dat is inderdaad de ideale combinatie en daarnaast is het zeer fijn dat het in Kortemark is… Ik woon op een halve kilometer van het plein. Het is ook een ideaal van mij om Kortemarkse jeugd naar een hoger niveau te leiden richting eerste provinciale. Ik moest dan ook absoluut niet nadenken toen Martin me de vraag stelde. Zonder te weten wie kwam, heb ik meteen toegehapt. Vooral via Facebook kreeg ik felicitaties. En dat deed me enorm veel deugd.” (BV)