Luc Devroe volgt (nu ook officieel) Herman Van Holsbeeck op bij RSC Anderlecht

06/04/18 om 19:26 - Bijgewerkt om 19:25

Luc Devroe volgt Herman Van Holsbeeck op als sportief directeur van RSC Anderlecht. Dat heeft de landskampioen vrijdag bevestigd. De 52-jarige Devroe komt samen met kersvers voorzitter Marc Coucke over van KV Oostende.

Luc Devroe volgt (nu ook officieel) Herman Van Holsbeeck op bij RSC Anderlecht

© BELGA

De aanstelling van Devroe hing al een tijdje in de lucht. Na het vrijdag aangekondigde ontslag van Van Holsbeeck stond niets de aanstelling van zijn gedoodverfde opvolger nog in de weg. "Mijn vader nam mij vroeger elk weekend mee naar de vier Brusselse clubs, waardoor ik geregeld in het Astridpark kwam en RSCA met veel respect ben beginnen volgen. Ik ben dan ook trots om de sportieve cel van de grootste club van het land te mogen leiden", reageerde de in Brussel geboren Devroe.

In 2001 begon Devroe als manager van tweedeklasser KSV Roeselare. De promotie van de West-Vlaamse club in 2005 naar de hoogste afdeling leverden hem in 2007 een functie bij Club Brugge op. Na een aantal mindere resultaten werd Devroe in 2011 bij blauw-zwart opzijgeschoven en keerde hij naar Roeselare terug. In 2013 wierf Marc Coucke hem als kersverse eigenaar van KV Oostende aan.

Devroe was bij zijn vorige clubs onder meer verantwoordelijk voor de transfers van Ronald Vargas, Ivan Perisic, Landry Dimata en Thomas Meunier. "Ik ben erg fier op wat ik in het verleden bij Club Brugge, KSV Roeselare en KV Oostende verwezenlijkt heb. Met die twee laatste clubs hebben we toch Europees voetbal gehaald. Die ervaring zal ten goede komen aan wat wij hier bij paars-wit willen bereiken."

"We moeten per positie een dubbele bezetting nastreven, liefst met zoveel mogelijk jonge, Belgische spelers", lichtte de nieuwe sportieve baas zijn visie toe. "Als we een speler halen, moet die altijd een directe of potentiële meerwaarde kunnen vormen voor de ploeg. Ik hecht veel belang aan de scouting, terwijl ook de jeugdopleiding een prioriteit voor ons is en blijft. Op die manier moet de huisstijl van Anderlecht bewaard blijven en moeten we onze sportieve doelstellingen halen."

Devroe vormt sinds 2013 een tandem met Coucke en volgde de flamboyante zakenman dan ook naar het Astridpark. "Het is vanzelfsprekend dat de voorzitter en ik elkaar door en door kennen. Ik weet hij hoe in elkaar zit en omgekeerd. Na al die jaren is er een onverwoestbaar wederzijds respect tussen ons gegroeid."

Behalve over het ontslag van Herman Van Holsbeeck en de aanstelling van zijn vervanger communiceerde RSC Anderlecht ook over de nieuwe raad van bestuur. Die bestaat voortaan uit voorzitter Marc Coucke, manager Luc Devroe, CEO Jo Van Biesbroeck, Michael Verschueren, Joris Ide, Claire Vanden Stock en Michael Schenck. Michael Verschueren is de zoon van voormalig manager Michel Verschueren, Claire Vanden Stock de dochter van voormalig voorzitter Roger Vanden Stock. Mede-eigenaar Ide en Schenck, een zakenpartner van Coucke, zijn net als Coucke en Devroe nieuw in het bestuur.

"Dit nieuwe team is heel gemotiveerd om, eendrachtig en met behoud van de historische waarden, alle fans van RSCA opnieuw mooie mauve tijden te laten beleven", verklaarde kersvers voorzitter Marc Coucke.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!