Lieven Dheedene volgend seizoen hoofdcoach van KSV De Ruiter

© GF
Redactie KW

37-jarige Lieven Dheedene wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van tweedeprovincialer KSV De Ruiter. Hij krijgt er Bruggeling Steven Van Acker bij als assistent. Beiden moeten met een volledig nieuwe kern proberen om het behoud te realiseren. Dat is voorlopig hun enige opdracht.

“In het begin van deze campagne werd ik eerder onverwacht opzij geschoven bij Beernem A“, opent de Ruddervoordenaar. “Tot het einde van het seizoen ben ik dan ingegaan op het aanbod van Zerkegem, maar vanaf augustus zal ik mijn zinnen volledig op het ‘nieuwe’ De Ruiter. Dat kan je toch wel stellen als je ziet dat bijna de volledige kern straks opstapt gezien het kleiner sportief budget.”

“Dergelijke zaken hebben ook voordelen, want nu krijgen hoger opgeleide jongeren vroeger hun kans zich te bewijzen in tweede provinciale. Ze kunnen zich zowaar in de etalage zetten voor later. Het zal dus voor zowel mij persoonlijk als voor de spelers een uitdaging zijn om in deze reeks te overleven. Stap voor stap zie ik ons daar zeker in slagen zonder aan grootspraak te beginnen.”

Ondertussen sijpelen de namen van de eerste nieuwkomers binnen. Het zijn Biaggi Gadeyne (KVK Westhoek), Lukas Beernaert (SK Staden), Gauthier Declercq (KSV Rumbeke), Lander Buijsse (KM Torhout), Chesney Callewaert en Jaimy Verhulst (beiden FC Passendale), Lando Lippens (VC Wingene) en Killian Vandaele (Beernem). Eerstdaags worden de onderhandelingen met andere nieuwkomers verder gezet.

(SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier