Lichtervelde pakt de promotie

© (Foto WM)

Lichtervelde wint de eindronde in derde provinciale C en speelt volgend seizoen in tweede. Na de heenmatch won Lichtervelde ook de terugwedstrijd van Kanegem met 1-0.

Tijdens de eerste helft van de wedstrijd had Dosko Kanegem duidelijk meer balbezit. Het spel speelde zicht dan ook vooral af op de helft van een sterk verdedigend Lichtervelde. Door die sterke verdediging bleef de score tijdens de eerste helft echter steken op 0-0.

Een peptalk tijdens de rust zorgde dat Lichtervelde kort na het opgang fluiten van de tweede helft onmiddellijk en met succes in de aanval trok. In de tweede minuut van tweede helft scoorde Lichtervelde via Cocquyt de noodzakelijke openingstreffer. Vanaf dat moment bleef Lichtervelde de ploeg die het zuiverste voetbalde en op zoek ging naar meer. De doelman van Kanegem zorgde tot twee keer toe dat Lichtervelde niet verder kon uitlopen, maar belette hiermee niet dat Lichtervelde met 0-1-cijfers won en de promotie pakte.