Leukste sportfeiten van 2017 (6) : de wonderbaarlijke goals in de amateurklasse

© VDB VDB
Wouter Vander Stricht

Tot Nieuwjaar blikt de sportredactie van Krant van West-Vlaanderen elke dag met één opmerkelijk sportfeit terug op 2017. Vandaag aflevering 6: de goals van West-Vlaamse spelers uit de amateurklasses die je in onze Jupiler Pro League niet te zien krijgt.

Begin januari was KSK Vlamertinge nog verwikkeld in de degradatiestrijd in de derde amateurklasse. Uiteindelijk zou men die missie tot een goed einde brengen en zich veilig spelen op het ultieme moment. En dat is ook altijd goed nieuws voor de provincialers. Maar hét moment van dat seizoen was de goal van Tom Deman, een spits die zijn jeugdopleiding kreeg bij KV Kortrijk. In de belangrijke zege net na Nieuwjaar tegen E. Zele (2-0), nette hij na acht minuten een wonderlijke goal. Eentje waaronder zelfs Messi met plezier zijn handtekening zou zetten.

https://www.youtube.com/watch?v=NT2SFBVD0BU

Ondertussen vergaat het in een nieuw seizoen SK Vlamertinge minder goed. Bij de jaarwisseling stond het voorlaatste met acht punten uit 16 wedstrijden. Het wordt nog een lange strijd die nog bemoeilijkt wordt door het onverwacht heengaan van mecenas en voorzitter Geert Rodenbach.

Eentje waaronder zelfs Messi met plezier zijn handtekening zou zetten

Bij Vlamertinge probeert men de club op de rails te houden, maar het zou wel eens kunnen dat dat voortaan opnieuw in het provinciaal voetbal is.

Terug naar de wereldgoals dan. Wat Tom Deman etaleerde is een knap technisch staaltje. Wat Frederik Declercq meermaals demonstreerde was zijn fenomenale traptechniek. De ondertussen 34-jarige middenvelder toont dat hij nog altijd niet versleten is.

Leukste sportfeiten van 2017 (6) : de wonderbaarlijke goals in de amateurklasse
© VDB

Momenteel speelt Declercq bij fusieclub KFC Mandel United, de ploeg die OMS Ingelmunster (kampioen derde amateurklasse) en KFC Izegem (tweede amateurklasse) samenbracht. In die tweede amateurklasse doet Mandel United het voorlopig met vallen en opstaan. Onverwachte nederlagen worden uitgewist met klinkende overwinningen. Meestal ging ploeggenoot Michiel Clyncke met de aandacht lopen, maar bij topploeg Rupel Boom zette Mandel United een prachtige prestatie neer. Het werd 1-7 met enkele schitterende goals van Frederik Declercq.

Maar Declercq was niet aan zijn proefstuk toe. Vorig seizoen speelde hij kampioen met OMS Ingelmunster. In de thuiswedstrijd tegen Ninove pakte hij uit met twee parels vanop afstand. Bij de tweede lijkt de doelman nog wat in de fout te gaan, bij de eerste reageert Declercq snel en schiet hij accuraat van zeer ver binnen.

(WVS)