Leider Royal Knokke FC wint met 4-2 tegen Berchem Sport

Maxim Vandewalle kreeg tot twee keer toe de mogelijkheid om de derde thuistreffer aan te tekenen. © a-Bart

De kustformatie overrompelde de Antwerpse bezoekers. Nog binnen het eerste kwartier wezen de bordjes 2-0 aan.

Na 10 minuten mocht Knokke een vrijschop nemen. De buitenspelval van de gasten liet het afweten en Simon Savaete mocht, moederziel alleen voor doelman Bruno Appels, probleemloos inkoppen. Twee minuten later was het de beurt aan Terry Osei-Berkoe om een collectieve glansactie te verzilveren. Op minuut 38 nette kapitein Alessio Staelens nummer drie, alweer na subliem voorbereidend werk. Vervolgens kreeg Maxim Vandewalle tot twee keer toe de mogelijkheid om de derde thuistreffer aan te tekenen, maar hij miste ultiem.

Op slag van rust lukten de gasten vanuit het niets een tegengoal, aangetekend door Gregory Carrez. Dertig seconden later misten de bezoekers een dijk van een kans. Knokke zocht serieus gewaarschuwd de kleedkamers op. Na de koffie lag een te kort terugspelen van Niels Coussement op doelman Bram Paepe aan de basis van de aansluitingstreffer. Bas Saillart omspeelde de goalie en mocht juichen. Vervolgens kwam de maturiteit terug in de Knokse gelederen. Met ingang van het slotkwartier nam Alessio Staelens alle twijfels weg. Royal Knokke FC is de fiere leider in de eerste amateurklasse.