Leegloop dreigt voor jeugdwerking KVV Coxyde

Patrice Facon
Redactie KW

De jeugd van KVV Coxyde speelt volgend seizoen niet meer in provinciale en interprovinciale competitie, maar alleen nog in gewestelijke. Daardoor dreigt er een leegloop van betere trainers en spelers.

Patrice Facon heeft besloten om te stoppen als jeugdtrainer.Patrice Facon begon twintig jaar geleden als jeugdcoach. “Ik ben in 1999 als ploegafgevaardigde begonnen bij de ploeg van mijn zoon Jens. Het jaar erop vroeg de club of ik geen zin had om training te geven aan de U7 en dat heb ik vier jaar gedaan”, steekt Patrice van wal. “In 2004 startte Ruben met het voetballen en ben ik ook trainer gebleven. Ik heb achtereenvolgens de U7, U8, U10, U7, U8 en de U9 getraind, zowel op gewestelijk als provinciaal niveau. Ik ben altijd in de onderbouw gebleven omdat daar mijn ambitie lag om de jongeren mijn ervaring mee te geven. Het is niet altijd voetbal dat telt, er komt veel bij kijken. In de loop der jaren heb ik mijn diploma behaald als trainer. Ik ben iemand die altijd trouw is gebleven aan de club, KVVC en Westkustfoot.”

In al die jaren heeft Patrice met heel wat coaches samengewerkt. “Nu werk ik al twee jaar samen met Willy Quipor. Wij vinden het jammer dat Westkustfoot ermee stopt. Veel coaches en vrijwilligers hebben er veel energie in gestoken om de club te brengen tot wat het nu is. Misschien hebben sommige personen te emotioneel gereageerd en gekozen voor een nieuwe club. Toch vinden Willy en ikzelf dat de infrastructuur en het kunstgrasveld een goede opleiding en ontwikkeling bij de jongeren teweeg kunnen brengen.”

“Ik heb voor mezelf uitgemaakt dat ik niet mee in het nieuwe verhaal zal instappen. Ik vertrek ook niet naar een andere club. Er is namelijk een tijd van komen en een tijd van gaan. Mijn tijd van gaan, is nu gekomen”, aldus Patrice tot besluit.

(Dirk Sennesael)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier