Leander Dendoncker na de 5-0 van december: "Als ploeg staan we nu verder"

04/05/18 om 16:03 - Bijgewerkt om 16:02

Leander Dendoncker heeft geen al te goede herinneringen aan de vorige verplaatsing naar Club Brugge. In december ging hij er met een zwalpend Anderlecht met 5-0 forfaitcijfers onderuit en leek de titel al een uitgemaakte zaak voor de Bruggelingen.

Leander Dendoncker na de 5-0 van december: "Als ploeg staan we nu verder"

© BELGA

Vijf maanden verder is de voorsprong van blauw-zwart echter geslonken naar vijf punten. Mits winst op zondag kan Anderlecht met nog drie speeldagen te gaan de West-Vlaamse leider behoorlijk onder druk zetten. "In december stonden we als ploeg niet op punt: we waren niet scherp genoeg en slikten vlak voor de rust een ongelukkige tegengoal. Nu zijn we gegroeid en dat hebben we de voorbije wedstrijden ook getoond, we staan een pak verder", vertelde aanvoerder Leander Dendoncker vrijdag, twee dagen voor de titelclash. "In Brugge is het nooit makkelijk, kijk maar naar hun thuisreputatie. Toch moeten we proberen het hen zo moeilijk mogelijk te maken."

Ook bij Dendoncker zit de vorm in een stijgende lijn en dat in de cruciale maand voor de bekendmaking van de WK-selectie. De polyvalente verdediger/middenvelder is nog niet zeker van een stek bij de 23 voor Rusland. "De laatste weken gaat het beter, ik voel dat echt. In de play-offs zijn er dan ook veel grote wedstrijden waarin ik me kan tonen. Met dat WK wil ik me pas na het seizoen bezighouden, al speelt het natuurlijk wel altijd ergens in je hoofd. Nu concentreer ik me vooral op Anderlecht."

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!