Leander Dendoncker: "Ik zal niet klagen als Martinez me als verdediger selecteert"

20/03/18 om 15:03 - Bijgewerkt om 15:01

Leander Dendoncker hoopt, ondanks een moeilijk seizoen bij Anderlecht, op een plaats in de WK-selectie van bondscoach Roberto Martinez. De 22-jarige West-Vlaming speelt bij voorkeur op het middenveld, maar voelt zich klaar om indien nodig bij de nationale ploeg, zoals de laatste maanden geregeld bij paars-wit, een rij te zakken.

Leander Dendoncker: "Ik zal niet klagen als Martinez me als verdediger selecteert"

Leander Dendoncker heeft vier caps op de teller. © BELGA

"Ik heb het al verschillende keren gezegd en herhaal het opnieuw: mijn favoriete plaats is op het middenveld", stak Dendoncker van wal. "Dat is mijn beste positie, en ik mis het om daar te spelen. Maar mijn polyvalentie is een pluspunt. Geen probleem dus voor mij om als verdediger naar Rusland te trekken."

Dendoncker, die vier caps op de teller heeft, beleeft een seizoen met ups en downs bij Anderlecht. Toch behoudt Martinez het vertrouwen in hem. "Dat is een goed teken", besefte de West-Vlaming. "Ik geef toe dat ik er rekening mee hield nu naast een selectie te grijpen. Ik wil nu vooral fit blijven, goede wedstrijden spelen en mijn topvorm terugvinden. Een WK-selectie hangt, zoals steeds bij de nationale ploeg, van verschillende zaken af, zoals blessures en de vorm van het moment."

Mentaliteit

Martinez maakte er in het verleden geen geheim van dat hij naast Dendonckers polyvalentie eveneens zijn mentaliteit op prijs stelt. Ook dinsdag zette de bondscoach dit in de verf. "Leander kent een moeilijk seizoen, maar laat de moed nooit zakken", aldus de Spanjaard. "Hij toont dat hij karakter heeft en voldoende matuur is. Ik geloof in zijn capaciteiten, en de wedstrijden tegen Estland en Bosnië tonen dat hij klaar is. Hij verdient het om nu hier te zijn en krijgt net als alle andere spelers de kans om te tonen dat ik hem moet meenemen naar Rusland."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!