Leander Dendoncker en Hein Vanhaezebrouck met Anderlecht in “wedstrijd van de laatste kans”

© BELGA
Redactie KW

Hein Vanhaezebrouck en Leander Dendoncker beseffen het belang van de wedstrijd van woensdagavond op de vijfde speeldag in groep B van de Champions League tegen Bayern München maar al te goed.

“Dit is de wedstrijd van de laatste kans voor ons. De motivatie is zeer groot om voor eigen publiek nog iets te tonen”, aldus Leander Dendoncker, die zich met paars-wit wel kan optrekken aan de sterke eerste helft in de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. “Het zijn allebei topteams. Bayern is fysiek sterker, PSG technisch. Sinds Jupp Heynckes heeft overgenomen bij Bayern hebben ze hun beste vorm weer te pakken.”

De 22-jarige Passendalenaar kan zowel in de verdediging als het middenveld uit de voeten, maar geeft toch de voorkeur aan een stek op het middenveld. “Ik ben het gewoon daar veel te spelen en kan er veel lopen. Maar de coach beslist waar ik sta.” Met Bayern München zakt de Rekordmeister uit een van Dendonckers favoriete competities naar het Astridpark af. “De Duitse competitie is fysiek sterk, af en toe kijk ik wel eens naar wedstrijden. De Bundesliga is ook aantrekkelijk, met al die mooie stadions”, besloot de Rode Duivel, die in principe aan zijn laatste seizoen bij Anderlecht bezig is.

Hein Vanhaezebrouck: “Laatste strohalm proberen te pakken”

Leander Dendoncker en Hein Vanhaezebrouck met Anderlecht in
© BELGA

Paars-wit kon dit seizoen als enige club nog niet scoren op het kampioenenbal en staat dan ook puntenloos laatste in de groep. Een bezoek van de Duitse Rekordmeister is dan niet bepaald een cadeau. “Ik denk dat het de laatste kans is voor ons om nog iets te doen in Europa. We moeten proberen die laatste strohalm te pakken”, vertelde Anderlechtcoach Hein Vanhaezebrouck dinsdag tijdens de traditionele persconferentie daags voor de wedstrijd in het Constant Vanden Stockstadion.

Op dit niveau is de efficiëntie doorslaggevend

De opdracht van de Belgische recordkampioen oogt zeer lastig. Om alsnog op de derde plaats te kunnen eindigen, moet er om de achterstand van drie punten ongedaan te maken eigenlijk vier op zes gepakt worden in de laatste twee wedstrijden, op voorwaarde dat Celtic woensdag verliest in Parijs. “Ik weet dus zelfs niet of een punt genoeg is. Maar we moeten ook niet op de zaken vooruitlopen. Al zal onze laatste wedstrijd in Schotland wel moeilijk worden, als we woensdag niets rapen.”

Iets rechtzetten

Het uitgangspunt is dus een resultaat neerzetten tegen Bayern. Een bijzonder lastige opgave, al kan paars-wit zich wel optrekken aan het geleverde spel in de heenwedstrijd en de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. “Tegen PSG was het vooral in de eerste helft uitstekend. Intussen hebben heel wat jongens stappen gezet en dus hoop ik dat we dat niveau al wat langer kunnen aanhouden. Op dit niveau is de efficiëntie doorslaggevend, daarmee worden wedstrijden beslist en kunnen er verrassingen vallen. Tegen PSG hadden we thuis altijd moeten scoren, nu blijft die nul er staan en wordt daarover gesproken. We willen toch iets rechtzetten en moeten zelf proberen te scoren.”

Bayern is al geplaatst voor de achtste finales, maar strijdt nog met PSG om de groepswinst en moet daarvoor in principe zes op zes pakken. “Van onderschatting zal dus geen sprake zijn, Duitsers doen dat niet. Ze spelen ook gewoon altijd met hun beste ploeg. Ze willen er ongetwijfeld nog alles aan doen om eerste te worden in deze groep”, besluit de Lauwenaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier