Laurenz Simoens is de EOTS-speler van de maand december

31/12/17 om 16:24 - Bijgewerkt om 16:25

2017 is ten einde, maar niet zonder de laatste EOTS-speler van de maand te kennen. Laurenz Simoens (FC Gullegem) haalde de meeste stemmen, hij is dan ook de verdiende laatste winnaar van dit kalenderjaar. "Met dank aan de mensen die campagne voerden voor mij", aldus de winger.

Laurenz Simoens is de EOTS-speler van de maand december

Snelheid en winnaarsmentaliteit zijn de sterke troeven van Laurenz Simoens. © VDB

Halfweg het seizoen leverde verkiezing van EOTS, waarbij uit de elf genomineerden van het team van de maand telkens door de bezoekers van deze site een speler van de maand werd gekozen, opnieuw een laureaat op. En dit keer luistert die naar de naam Laurenz Simoens (19). De linksbuiten van FC Gullegem haalde ruim de helft van de stemmen. Dit keer werden er meer dan 25.000 uitgebracht, eens te meer het bewijs dat het event aan naambekendheid blijft winnen.

Het werd een 'Brugs' onderonsje want de piepjonge Simoens rekende af met routinier Hans Cornelis, voorheen bij Club en Cercle Brugge en nu aan de slag bij KSKV Zwevezele. De eerste drie laureaten Nathaniël Lagrou (KSKV Zwevezele), Daan Debouver (FC Gullegem) en Laurens Vandenheede (RC Harelbeke) genoten stuk voor stuk het gros van hun opleiding bij Club Brugge, nu is het aan speler van Cercle Brugge om in december met de hoogste EOTS-eer te gaan lopen.

Zelf veel campagne gevoerd, Laurenz ?

"Ik heb het uiteraard wel gedeeld op mijn Facebook-pagina, maar voor de rest namen andere mensen dat voor mij over. Mijn pa zette er zich achter en ook onze Gullegemse materiaalmeester Bram Desmedt (die ook al ploeggenoot Daan Debouver mee naar de overwinning loodste, red.) deed meer dan zijn duit in het zakje."

En het levert je twee tickets op voor de End of the Season-party op zondag 29 april in het Fabriekspand in Roeselare. Zul je present zijn?

"Uiteraard. Een feestje pik ik graag mee na het seizoen. Ook vorig jaar trok ik daar met wat ploegmaten naar toe en nu zal ik er zeker en vast zijn. Voor mij is dit ook een mooie bekroning. Ik ben amper 19 jaar. Vorig jaar kwam ik halfweg het seizoen op huurbasis al bij Gullegem spelen. Na dat seizoen en een gesprek met de nieuwe coach Pascal De Vreese besloot ik te blijven. En daar heb ik uiteraard nog geen spijt van. Bij Cercle doorbreken zat er niet echt in voor mij. Ik kreeg wel mijn kans, in een belangrijke match tegen KSV Roeselare. Maar het is uiteraard niet makkelijk om dan meteen je stempel te drukken."

Laurenz Simoens hier in oktober 2016 in actie met Cercle Brugge tegen KSV Roeselare. (Foto Belga)

Laurenz Simoens hier in oktober 2016 in actie met Cercle Brugge tegen KSV Roeselare. (Foto Belga) © BELGA

Gullegem staat in de brede middenmoot, maar kent een seizoen met ups and downs. Thuis worden met sprankelend voetbal ook de toppers naar huis gespeeld, op verplaatsing vlot het ook wat moeilijker. Een verklaring ?

"Nee die is er niet. Het is niet zo dat wij met een andere ingesteldheid aan die matchen beginnen. We willen die evenzeer winnen, maar om een of andere reden lukt dat niet. We willen verder een rustig seizoen beleven en uitschieters blijven noteren. Dat moet zeker mogelijk zijn."µ

Laurenz Simoens wil met FC Gullegem ook buitenshuis punten beginnen pakken. (Foto Bart)

Laurenz Simoens wil met FC Gullegem ook buitenshuis punten beginnen pakken. (Foto Bart) © VDB

En volgend seizoen?

"Daar is het nog te vroeg voor. Ik amuseer me hier, dat is zeker. Ik probeer hier mijn steentje zoveel mogelijk bij te dragen. Het liefst krijg ik wat vrijheid op het veld. Mijn sterke punten zijn mijn snelheid en winnaarsmentaliteit. Die stel ik ten dienste van de ploeg. Ik ben zopas bij de post aan de slag gegaan en volg een cursus voor personal trainer."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!