Laurens Vandenheede is de EOTS-speler van de maand november

04/12/17 om 14:41 - Bijgewerkt om 14:44

De EOTS-jury stelt iedere maand een team samen, uit de elf genomineerden kiezen de bezoekers van deze site telkens hun speler van de maand. En dit alles in aanloop naar de EOTS-party op zondag 29 april 2018 in het Fabriekspand in Roeselare. Laurens Vandenheede won in de maand november het pleit met een indrukwekkend aantal stemmen.

Laurens Vandenheede is de EOTS-speler van de maand november

Laurens Vandenheede heeft hier net gescoord tegen zijn ex-ploeg KM Torhout. © VDB

Na Nathaniël Lagrou (KSKV Zwevezele) in september en Daan Debouver (FC Gullegem) in oktober is Laurens Vandenheede (RC Harelbeke) de derde voetballer die zich EOTS-speler van de maand mag noemen. En net als de voorgaande keren gaat het om een vlot scorende spelmaker. In de stemming van de maand november gingen Leandro Depaepe (SCT Menen) en Denzel Van Fleteren (KVC Wingene) voortvarend van start, maar zij werden respectievelijk vierde en derde. Uiteindelijk ging het tussen spits Matt Demets (SCT Menen) en Laurens Vandenheede. Die laatste scoorde met 46 procent van de stemmen nog een stuk beter dan Demets (37 procent).

Om u een idee te geven. Er werd 12.925 keer gestemd. Met 100 stemmen haalde je dus nog niet één procent van de stemmen. De EOTS-verkiezing zit duidelijk in de lift. De EOTS-speler van de maand november is dus Laurens Vandenheede. In januari wordt hij 27 jaar, sinds een jaar woont hij met zijn vriendin samen in Rumbeke. Hij werkt voor de Roeselaarse sportdienst. Op het voetbalterrein opereert hij het liefst op de nummer 10-positie. "Al kan ik ook een rijtje lager spelen."

Laurens, je haalde het uiteindelijk met een indrukwekkend aantal stemmen. Je benaderde de 6.000 voorkeursstemmen.

"Mooi en inderdaad heel veel. Zelf heb ik dat gedeeld op mijn Facebook-pagina, maar daarna zijn het vooral mijn vrienden die de campagne geleid hebben. Destijds hebben enkelen onder hen zelfs een fanpagina gestart, daardoor heeft het bericht zich ook snel en exponentieel verspreid. Zo zijn de sociale media nu eenmaal."

Laurens Vandenheede scoorde dit seizoen al vijf keer.

Laurens Vandenheede scoorde dit seizoen al vijf keer. © VDB

Jouw voetballoopbaan begon ooit bij het ter ziele gegane Olympic Koolskamp.

"Ik speelde er enkele seizoen bij de duiveltjes, maar vertrok daarna naar de toenmalige tweedeklasser KSV Ingelmunster. Na één seizoen kwam Club Brugge me halen, ik was toen een jaar of negen. En met dank aan mijn pa die me al die jaren naar Brugge heeft gevoerd, speelde ik er in totaal 13 seizoenen. Ik geraakte tot bij de beloften, maar verder dan enkele keren meetrainen met het eerste elftal zat er in niet. Jongens uit mijn tijd die wel de stap naar een profclub zetten waren Colin Coosemans, Kristof D'Haene en Thibaut Van Acker. Zelf trok ik eerst naar Dender, toen in tweede klasse en getraind door Vital Borkelmans. We degradeerden jammer genoeg, maar ik bleef nog een jaartje in derde klasse. Ik wilde wat dichter bij huis gaan voetballen en daarna volgden drie seizoenen bij KM Torhout. Mijn laatste jaar was niet mijn beste, ik koos voor het ambitieuze project van KVC Wingene. We konden gedoodverfd titelfavoriet KSKV Zwevezele het vuur aan de schenen leggen en kampioen spelen. Maar ik had al vroeg op seizoen besloten om in te gaan op het aanbod van RC Harelbeke. Weer twee trapjes hoger. Trainer Didier Degomme heb ik niet bij KM Torhout gehad, hij was net naar Harelbeke vertrokken toen ik er arriveerde."

Jenci Dejonghe (ex-Harelbeke, nu FC Gullegem) zit op de huid van Laurens Vandenheede.

Jenci Dejonghe (ex-Harelbeke, nu FC Gullegem) zit op de huid van Laurens Vandenheede. © VDB

Maar nu werk je wel samen met Degomme en met RC Harelbeke draaien jullie een ferme eerste ronde.

"Dat klopt. Ik wist wel dat er kwaliteit in deze groep zit, we hebben ook een goede mix tussen jong talent en wat meer ervaren spelers. Maar dat we dit zouden neerzetten, overtreft onze stoutste verwachtingen. En ook ons voetbal, dat soms wat stroef was, wordt steeds beter. Er zit dus muziek in. Voor de winterstop volgen nog twee thuiswedstrijden, ook twee derby's tegen ploegen die net achter ons staan: Winkel Sport en KVK Westhoek. We verloren thuis nog niet dit seizoen, dat zouden we zo willen houden."

Met je titel van de EOTS-speler van de maand november win je twee tickets voor de End of the Season-party op zondag 29 april in het Fabriekspand in Roeselare.

"Zelf ben ik nog nooit op de EOTS-party geweest. Dit jaar zal ik uiteraard gebruik maken van mijn tickets. Ik volgde het wel wat via sociale media en het zag me er een leuk evenement uit. En dit jaar is het blijkbaar in Roeselare te doen, ik kan misschien te voet gaan."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!