Laura De Neve op Sparkle Event in Oostende verkozen tot beste speelster

Vlnr: Voorzitter BFC Rudy Benthein, Sarah Wijnants, Ella Van Kerkhoven, beste speelster Laura De Neve, Laura Gorniak, Louise Van Den Bergh en Schepen van Sport Stad Oostende Arne Deblauwe. © (Foto FRO)
Redactie KW

Zondagnamiddag had in het Thermae Palace Hotel in Oostende het Sparkle Event 2018 plaats met bekendmaking van de beste speelster, beste doelwachter, beste belofte en beste doelschutters van het afgelopen seizoen.

De trofee van beste topschutter in eerste nationale ging naar Laura Gorniak van Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage. Beste topschutter in de Super League is Ella Van Kerkhoven, speelster van RSC Anderlecht.

Uit de drie genomineerden voor beste belofte ging de voorkeur van de jury naar Sarah Wijnants van RSC Anderlecht. Louise Van Den Bergh van OH Leuven slikte weinig doelpunten en werd verkozen tot Beste Doelvrouw. De voornaamste trofee van de namiddag, die van ‘Beste Speelster’, ging naar Laura De Neve, de polyvalente verdediger/middenvelder die ook al negen jaar de kleuren van RSC Anderlecht verdedigt.

Voorzitter Rudy Benthein feliciteerde alle genomineerden, bedankte iedereen voor de komst naar Oostende en maakte afspraak in het najaar bij de Belgische Voetbalbond met alle damesclubs voor de promotie van het damesvoetbal.

(FRO – Foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier