Late goal zorgt voor Harelbeekse kwalificatie in Beker van België

KRC Harelbeke plaatste zich voor de zestiende finales van de Beker van België. (archiefbeeld) © VDB

KRC Harelbeke plaatste zich voor de zestiende finales van de Beker van België met een doelpunt diep in de verlengingen. het werd 0-1 tegen SKN Sint-Niklaas.

De zwaar bevochten wedstrijd begon met overwicht voor de thuisploeg. In het eerste kwartier kende Harelbeke heel wat moeilijkheden met de hoge druk van Sint-Niklaas. Een wereldsave van Degrendel op een kopbal na hoekschop verhinderde de 1-0. Trainer Degomme herschikte daarna zijn troepen en de Ratten kwamen beter in de wedstrijd met een tweetal kansjes tot gevolg, maar geen doelpunten. Na de pauze dreef de thuisploeg de druk opnieuw op. Harelbeke reageerde op de counter, maar net als in de eerste helft werd niet gescoord waardoor verlengingen de partij moesten beslissen.

Geen veranderingen in de eerste verlenging, want op karakter hield Harelbeke, dat voorin onthoofd was door de schorsing van Cremers en de afwezigheid van de geblesseerden Demets en Noppe, de thuisploeg weg van het doel. In de tweede verlenging veranderde de stand wel. Na een vrijschop voor Sint-Niklaas recupereerden de bezoekers op rechts de bal. Met één baltoets stuurde Braekeveldt daarna Dejonghe diep op links. Een verdediger miste zijn interceptie bij de lage voorzet van Dejonghe en Descheemaecker, aan de tweede paal, bleef ijzig kalm. De spits kapte keeper en verdediger uit en legde mooi het leer binnen. In de absolute slotminuut behoedde Degrendel de bezoekers van een strafschoppenreeks met een ultieme redding op een grondscherende poging. Dat zorgde nog voor tumult, want de Waaslanders hadden de bal achter de doellijn gezien, maar de ref ging er niet op in waardoor Harelbeke verder bekert en dinsdag de trommel ingaat voor de loting met de eersteklassers. Trainer Degomme en zijn spelers hopen op een topper.