KVK Westhoek verliest van rode lantaarn Diegem Sport

Alexander Embrechts scoorde voor Westhoek. © (Foto VDB)

KVK Westhoek leed tegen het laatst gerangschikte Diegem Sport zijn zesde nederlaag op rij en is momenteel slechts de schim van de ploeg die vorig seizoen op het veld stond.

Westhoek begon vrij goed met een knap gestrekt schot in de 8ste minuut van Gregory Loisel dat over de verste kruishoek ging. In de 17de minuut werd een volley van Charlier door de KVK defensie afgeblokt. In de rebound moest de heroptredende Dumesnil goed plat om het schot van Egerickx uit het doel houden. In de 23ste minuut werd een kopbal van verdediger Vangheluwe door een thuisverdediger van de doellijn gehaald en in hoekschop geweerd. In de 40ste minuut mocht Denayer een vrijschop trappen die door Benamar op de doellat werd gekopt. In blessuretijd van de eerste helft werd Robaeys met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. In de 58ste minuut kwam Westhoek op voorsprong. Na een prachtige pass van El Hajji kon Yohann Loisel de bal terugleggen op Embrechts die de bal in de verste hoek van het doel trapte. Een kwartier voor het einde kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Benamar, de beste man op het veld, zette zich achter een vrije trap en schoof de bal door de muur in het verste hoek van het Westhoek doel. In de 81ste minuut werd het 2-1 na een heel snelle aanval van Diegem Sport op links via invaller Frick. Egerickx stond totaal ongedekt in de grote rechthoek en kon ongehinderd onder Dumesnil binnenschuiven. In de slotminuten van de tweede helft ging KVK Westhoek op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter de thuisploeg die nog het dichtst bij een derde doelpunt kwam via Benamar, maar Dumesnil kon twee keer de schoten klemmen.