KVK Westhoek smeert KRC Harelbeke eerste thuisnederlaag aan

Giovanni Delannoy scoorde twee van de bezoekende goals. © VDB

De genietbare partij tussen KRC Harelbeke en KVK Westhoek eindigde zaterdagavond in een 2-4-overwinning voor de bezoekers. Harelbeke, dat voor het eerst dit seizoen verloor in eigen huis, baalde, want het had voldoende mogelijkheden om de wedstrijd al voor de rust te beslissen.

In een leuke eerste helft opende Doornaert na een lage hoekschop van Vlieghe al snel de score. Westhoek had het moeilijk met het goede voetbal van de thuisploeg en ontsnapte aan de 2-0 toen Cremers voor eigen succes ging en zijn schuiver gepakt zag door Dumesnil. Aan de overzijde moest Degrendel de poging van Ternier neutraliseren. Beide teams gingen daarna volop hun kans, maar de beste kansen bleven voor de thuisploeg. Iets over het halfuur mocht Vlieghe alleen op doel af. Ook hij had een dubbele voorsprong aan de voet, maar Dumesnil zat er goed tussen. Ternier probeerde het even later met een rechtstreekse vrije trap. Degrendel duwde het leer van onder de lat. Vijf minuten voor de rust alweer een open doelkans voor Harelbeke. Vandenheede legde oog in oog met Dumesnil te kort af naar Selmani en weg kans. Die missers braken de Ratten zuur op, want in plaats van 2-0 of 3-0 stond het aan de rust 1-1. De actie op rechts van Loiset werd overhoeks binnengetrapt door Delannoy.

Die gelijkmaker leek Westhoek na de pauze vleugels te geven. In enkele minuten tijd stond het 1-3. Eerst mocht Delannoy op wandel tot op de achterlijn en kon de volledig vrijstaande Loiset scoren. Nog geen honderd seconden later schoot de alleen voor doel opduikende Delannoy naast Degrendel binnen. De aansluitingstreffer van Vlieghe werd van dichtbij gekeerd door Embrechts en halfweg de tweede helft devieerde diezelfde Embrechts een voorzet van Vlieghe bijna in eigen doel. Westhoek buitte zijn dubbele bonus optimaal uit. Loiset knalde op de vuisten van Degrendel, Ternier trapte over en uiteindelijk Kouemaha schoot via de dichtste paal de 1-4 binnen. De bezoekende overwinning was daarmee verzekerd, al legde Descheemaecker op voorzet van Van Poucke wel nog de 2-4-eindstand vast.

Doelpunten: 7′ Doornaert 1-0, 45′ Delannoy 1-1, 53′ Loisel 1-2, 55′ Delannoy 1-3, 75′ Kouemaha 1-4, 83′ Descheemaecker 2-4.