Met nog zeven speeldagen te gaan staat het zesde gerangschikte Londerzeel (30 punten) slechts zeven eenheden voor op hekkensluiter SC Dikkelvenne (23 punten). Daartussen dus negen ploegen die ook nog allemaal moeten vechten voor het behoud. RC Harelbeke (26) gaat in het klassement net KVK Westhoek (25) vooraf.

Maar ondertussen liggen de transferactiviteiten niet stil. Bij RC Harelbeke haalde Westhoek dus Matt Demets. De 22-jarige aanvaller werd 'ontdekt' door Winkel Sport bij de reserven van Moeskroen, maar moest het daar met invalbeurten doen. Hij koos het seizoen erop voor SCT Menen en ontpopte zich daar samen met David Cardon tot een aartsgevaarlijk spitsenduo.

Matt Demets in het shirt van RC Harelbeke. © VDB

Het leverde SCT Menen de titel op en Matt Demets een transfer naar RC Harelbeke. De Ratten werden getipt voor een plaats bij de top vijf - net als Westhoek overigens - maar kenden tot nu toe een moeilijk seizoen. Matt Demets moest zelfs even naar de B-kern toen hij niet wilde aantreden met de beloften. Ondertussen speelde hij zich alweer in de gratie, vorig weekend scoorde hij nog.

KVK Westhoek is ondertussengoed bezig met het huiswerk. Middenvelder en topschutter Jochen Sucaet verlengde al zijn verblijf, met Dylan Olievier haalde het al een zeer goede doelman bij SCT Menen, met Jordy Beirlaen werd een jong, aanvallend talent bij Mandel United weggeplukt. (WVS)