KVK Westhoek lijdt pijnlijke nederlaag tegen SK Sint-Niklaas

Doelman Jeremy Dumesnil moest zich drie keer omdraaien. © (Foto VDB)

KVK Westhoek bracht een wanprestatie tegen SK Sint-Niklaas en verspeelde een topplaats in de rangschikking. De ontgoocheling was zeer groot.

De thuisploeg begon gretig aan de wedstrijd maar gaandeweg liet KVK Westhoek de bezoekers meer en meer in de match komen. In de 5de minuut was de thuisploeg nochtans dicht bij de openingstreffer. Kouemaha liet een voorzet van Yohann Loisel door en de goed gevolgde Vandermarliere zag zijn schot in laatste instantie afgeblokt. Halfweg de eerste helft was Westhoek nog eens dicht bij een doelpunt maar Kouemaha kopte de voorzet van Van Damme te zwak in de handen van doelman Merckx. Voor het halfuur zorgde de thuisploeg nog eens voor doelgevaar toen een schot van Yohann Loisel van buiten de rechthoek afweek op het been van een verdediger en op het dak van het doel belandde.

Geen gevaar

De thuisploeg liet de weinige kansen die het kreeg liggen en SK Sint-Niklaas nam meer en meer het initiatief in handen. Panneel zag een tiental minuten voor de rust zijn schot afgeblokt en doelman Dumesnil kon gemakkelijk redding brengen. Aan het eind van de eerste helft kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong. De Witte trapte een verre voorzet, Panneel kwam aan de tweede paal ingelopen, nam de bal in één tijd over en liet doelman Dumesnil kansloos. Even later zorgde diezelfde Panneel weer voor doelgevaar maar zijn schot ging nipt voorlangs.

De tweede helft bracht de thuisploeg er niets meer van terecht en onderging het spel van de bezoekers. Voor het uur ging Laref door op rechts en zijn lobbal over Dumesnil werd door Embrechts nog voor de lijn weggewerkt. Tien minuten later werd het toch 0-2 na een uitstekende bezoekende aanval. Laref stuurde Panneel op doelman Dumesnil af en de aanvaller liet de kans met een stiftballetje niet onbenut. In de slotfase legde Verspeeten de eindstand vast toen hij in één tijd een voorzet van Panneel voorbij Dumesnil trapte.

KVK Westhoek: Dumesnil, Van Damme, Embrechts, Hugelier, Ternier, Vandermarliere (71′ Sucaet), Delannoy, Misiatu, Kouemaha (61′ Sahuke), Gregory Loisel, Yohann Loisel.

Doelpunten: 40′ Panneel (0-1), 65′ Panneel (0-2), 84′ Verspeeten (0-3).