KVK Westhoek lijdt pijnlijke nederlaag tegen Olsa Brakel

Doelman Jeremy Dumesnil moest zich drie keer gewonnen geven. © (Foto VDB)

Ook de nieuwe coach Rudi Verkempinck kon het tij bij Westhoek niet keren. De belangrijke partij tegen Olsa Brakel draaide uit op een nederlaag, vooral omdat het vertrouwen bij KVK Westhoek volledig zoek is. Het werd 0-3.

Nog voor het kwartier stond de thuisploeg al twee doelpunten achter. Het begon al in de vijfde minuut met een voorzet vanop links van Van Den Berghe. De bal was bedoeld voor één van de bezoekende aanvallers, maar die waaide over doelman Dumesnil in de verste hoek van het doel binnen. Kort daarop kon de thuisploeg een kleine kans afdwingen na een hoekschop van Yohann Loisel. De kopbal van Misiatu belandde via een Olsa verdediger in de handen van doelman Van Den Noortgaete. Even later scoorden de bezoekers een tweede doelpunt. Bij een vlugge tegenaanval was Hebbelinck vlugger dan verdediger Verkindere en zijn voorzet werd ongelukkig door Embrechts in eigen doel getrapt. De thuisploeg herstelde niet meer van de vlugge achterstand na twee vermijdbare doelpunten. Er was nog wel een kans voor nieuwkomer Gantois maar die twijfelde te lang om de voorzet van Yohann Loisel op doel te trappen. Halfweg de eerste helft kwam Westhoek goed weg toen Hebbelinck uitpakte met een hard schot en doelman Dumesnil de bal via de buitenkant van de paal deed afwijken. Aan de overzijde trapte Ternier een voorzet van Yohann Loisel in de draai nipt over. Nadien had Westhoek wel licht veldoverwicht maar ging tevergeefs op zoek naar de aansluitingstreffer.

Ook na de rust speelde Westhoek te zwak om aanspraak te kunnen maken op een doelpunt. Er was nog wel een kans van Gantois die een vrijschop van Ternier over de kruising kopte. Een kwartier voor het slot viel de beste kans voor KVK Westhoek te noteren. Yohann Loisel ging door op rechts, bracht de bal bij Gantois, maar zijn goed schot naar de dichtste paal werd door doelman Van Den Noortgaete met enige moeite in hoekschop gewerkt. In de slotfase bleek hoe zwak de thuisploeg speelde. Lkoutbi passeerde gemakkelijk vier verdedigers en legde de bal panklaar in de voeten van Hebbelinck die onhoudbaar voorbij Dumesnil trapte en de 0-3 eindcijfers vastlegde.

(EG – Foto VDB)

Doelpunten: 5′ Van Den Berghe (0-1), 12′ Embrechts (owngoal 0-2) en 83′ Hebbelinck (0-3).

KVK Westhoek: Dumesnil, Embrechts, Ternier, Vandermarliere, Misiatu, Gantois (79′ Carlier), Vangheluwe, Petitpretz (69′ El Hajji), Verkindere, Sahuke (59′ Gregory Loisel) en Yohann Loisel.