KVK Westhoek laat unieke kans op puntengewin liggen tegen Sparta Petegem

Doelman Dwight Van Parys van Petegem in de voeten van Karel Ternier. © VDB
Redactie KW

KVK Westhoek deed een slechte zaak in de strijd om het behoud. Voor de rust kreeg het voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen. Na de rust strafte Sparta Petegem twee flaters in de thuisverdediging genadeloos af.

De thuisploeg kende bijna een droomstart. Amper afgetrapt, trapte spits Sahuke Mandi van in de grote rechthoek de bal tegen de lat. Kort daarop kreeg Westhoek een nieuwe kans na een één-twee tussen Vandermarliere en Sucaet, maar het schot van de topscorer was te zwak om invallersdoelman Van Parys te verontrusten. Rond het kwartier zette kapitein Ternier twee keer voor van aan de zijlijn, maar telkens was geen thuisspeler goed gevolgd om af te werken. Even later ging Sahuke Mandi alleen door, maar hij trapte de bal te ver van de voet.

Een verdedigend spelend Sparta Petegem kon daar weinig tegenover stellen. Het claimde wel een strafschop wegens vermeend handsspel. De thuisploeg voetbalde daarna nog drie doelrijpe kansen bij elkaar. Sucaet gooide de bal na vrijschop voor doel, de kopbal van Ternier miste kracht. Diezelfde Ternier trapte een voorzet van Robaeys van dichtbij op de bezoekende doelman. De eerste helft werd afgesloten met een persoonlijke actie van Robaeys, zijn afstandsschot ging nipt over doel. KVK Westhoek had voldoende kansen bij elkaar gespeeld om de wedstrijd voor de rust te beslissen.

Na de pauze kwamen de bezoekers meer aanvallend uit de kleedkamer. Het begon met een schot van Vanborm dat nipt naast ging. Kort daarop stuurde Denoulet Vercauteren door het centrum van de verdediging. Zijn schot werd door Londot gered en Basyn trapte in de rebound binnen. Het doelpunt werd door de lijnrechter afgevlagd voor buitenspel. Na het uur ging Gantois vanop rechts goed door, zijn schot werd door de bezoekende doelman gered.

In het slotkwartier beslisten de bezoekers de wedstrijd na twee flaters in de thuisverdediging. Het begon bij Robaeys die de bal centraal naar Petitpretz trapte, Willemyns was vlugger bij de bal en liet Londot kansloos. Twee minuten later ging Petitpretz zelf in de fout. Blancke legde de eindcijfers vast. KVK Westhoek kreeg nadien nog twee kansen. Een kopbal van Ternier op voorzet van Gantois strandde op de paal. Een minuut later moest doelman Van Parys alles uit de kast halen om een vrijschop van Sucaet uit doel te houden. In de rebound werd de bal voor de lijn weggewerkt. KVK Westhoek had te veel gemorst met de kansen en ging de boot in door de eigen flaters.

Doelpunten: 70′ Willemyns (0-1) en 72′ Blancke (0-2)

KVK Westhoek: Londot, Robaeys (74′ El Hajji), Embrechts, Ternier, Vandermarliere, Gantois, Misiatu, Sucaet, Vangheluwe (69′ Yohann Loisel), Petitpretz en Sahuke Mandi.

(EG)