KVK Westhoek kon aanspraak maken op een gelijkspel tegen Mandel United

Rodrigo de Oliveira scoorde het winnende doelpunt. © (Foto VDB)

De thuisploeg nam de eerste helft voor haar rekening, de bezoekers waren dominant na de rust. Een gelijkspel was logisch geweest, maar Mandel United toonde dat het over meer maturiteit beschikte. Het werd 1-2 voor de bezoekers.

KVK Westhoek nam een goede start en kwam na een tiental minuten op voorsprong. Ternier trapte een vrijschop, de bezoekende verdediging twijfelde even en doelman Laleman loste de bal. Sucaet was er als de kippen bij om de bal binnen te trappen en scoorde zijn zevende goal van het seizoen. Het spel ging over en weer. De bezoekers toonden wel dat ze niet voor niets tot de uitgesproken titelkandidaten behoren. Rond het kwartier zette Seignez voor vanop rechts, Coppin nam de bal in één tijd over, maar thuisdoelman Londot hield Mandel van de gelijkmaker met een schitterende reflex. Kort daarop legde diezelfde Coppin de bal met het hoofd terug op Tamsin die de halfopen kans over het thuisdoel mikte. Op het halfuur knutselde KVK Westhoek een mooie aanval in elkaar. Na een nummertje van Sahuke moest de bezoekende doelman een hoekschop toestaan. Na het halfuur omspeelde Seignez de thuisverdediging, inclusief doelman Londot, maar Petitpretz redde de bal op de lijn in hoekschop. In de daaropvolgende tegenaanval was de thuisploeg opnieuw gevaarlijk. Vandermarliere schoof de bal door naar Robaeys die aan de overkant van het veld Ternier vond, maar die wou het te mooi afmaken al had doelman Laleman wel moeite om de bal uit het doelkader te houden.

De tweede helft verliep in het voordeel van de bezoekers. Na vijf minuten ging Clyncke door op links, hij dreigde de bal te verliezen, maar kon toch nog voorzetten. De bal week ongelukkig af op Embrechts waardoor doelman Londot kansloos was. Bij die gelijkmaker had scheidsrechter Stove niet opgemerkt dat Clyncke de bal met de hand had meegenomen. Westhoek werd geregeld teruggedrongen op eigen helft en kwam er maar moeilijk uit. Coach Vandenheede bracht met Bah en Yohann Loisel meer aanvallend vermogen in de ploeg. In de 68ste minuut trapte Tamsin een vrijschop over de muur en nipt over de deklat zodat Westhoek aan een tweede tegendoelpunt ontsnapten. Een kwartier voor affluiten werd de doorgebroken Sahuke foutief gestuit, maar de vrijschop van Ternier ging een meter over het bezoekende doel. Twee minuten later mocht Tamsin na een heel lichte fout een vrijschop trappen en invaller De Oliveira kopte de 1-2 binnen. In de slotminuut kreeg de thuisploeg nog een uitstekende kans op de gelijkmaker. Gregory Loisel zette de bal vanop links voor en invaller Bah kopte de unieke kans naast. Een gelijkspel was wellicht een correctere weergave van het spelbeeld geweest, zeker omdat beide ploegen elk één helft voor hun rekening namen.

Doelpunten: 12′ Sucaet (1-0), 50′ Clyncke (1-1) en 78′ De Oliveira (1-2).

KVK Westhoek: Londot, Robaeys, Embrechts, Ternier, Vandermarliere, Misiatu, Sucaet (62′ Bah), Petitpretz (83′ Gregory Loisel), De Loof, Verkindere (65′ Yohann Loisel) en Sahuke.

FC Mandel United: Laleman, Joos, Mulliez, Debouver (12′ Vandamme), Raes, Seignez (64′ De Oliveira), Pyck, Beyens, Tamsin, Clyncke en Coppin (84′ Van Marcke).