KVK Westhoek haalt verdiende zege tegen KSV Temse

Kinyamba Misiatu van Westhoek onzet de bal voor Seppe Kil van Temse. © VDB

KVK Westhoek speelde vrij gemakkelijk een voorsprong van drie doelpunten bij elkaar maar kreeg het in de slotfase nog moeilijk door twee licht toegekende strafschoppen.

Nog voor het kwartier stond de thuisploeg al twee doelpunten voor. Een vlugge tegenaanval via Yohann Loisel leidde tot het openingsdoelpunt. Loisel vertrok van aan de grote rechthoek, ging door op snelheid en legde de bal mooi af naar Sahuke Mandi, die beheerst de bal in doel werkte. Enkele minuten later scoorde de thuisploeg een tweede keer na hoekschop van Gregory Loisel. De bal belandde voor de voeten van Embrechts, die van dichtbij binnentrapte.

Kort daarop stond doelman Dumesnil goed opgesteld aan de eerste paal om een schot van Kabir in hoekschop te werken. Virgone trapte even later hard op doel en de bal belandde op de buitenkant van de paal. Nog voor de rust scoorde de thuisploeg een derde keer. Embrechts trapte een uitstekende pass en gelegenheidsspits Sahuke Mandi was vlugger dan twee verdedigers en stiftte de bal schitterend over de bezoekende doelman.

Tweede helft

Kort na de rust was de thuisploeg dicht bij een vierde doelpunt. Gregory Loisel passte in de loop van Ternier maar zijn plaatsbal werd door doelman Deloose in hoekschop gewerkt. Voor het uur scoorde Glouftsis op strafschop nadat een heel lichte fout van Van Damme met de zwaarste sanctie bestraft werd. Een vijftal minuten later kwam de thuisploeg goed weg toen Martin de bal van aan de grote rechthoek op de paal trapte. Naar het einde van de tweede helft toe lukten de bezoekers nog de aansluitingstreffer. Doelman Dumesnil kon een bal niet klemmen. In het geharrewar dat daarop volgde, wees de scheidsrechter opnieuw naar de stip. Diezelfde Glouftsis zette de onterecht toegekende strafschop om. In de slotfase ontsnapte KVK Westhoek nog aan de gelijkmaker maar Dumesnil werkte het schot van Martin in hoekschop. KVK Westhoek haalde een verdiende thuiszege maar kwam nog in de problemen door twee strafschoppen.

(EG – foto Bart)

KVK Westhoek – KSV Temse: 3-2.

Doelpunten: 8′ Sahuke Mandi (1-0), 11′ Embrechts (2-0), 42′ Sahuke Mandi (3-0), 58′ en 77′ Glouftsis (3-1 en 3-2 pen.).

KVK Westhoek: Dumesnil, Van Damme, Embrechts, Somay, Hugelier, Ternier, Misiatu, De Loof, Gregory Loisel (84′ Ihou), Sahuke Mandi (82′ Kouemaha), Yohann Loisel.