KVK Westhoek haalt verdiend gelijkspel bij SK Londerzeel

© VDB
Redactie KW

VK Westhoek haalde alles uit de kast in de uitwedstrijd tegen SK Londerzeel. Dankzij een enorme inzet kwam Westhoek met een punt terug van de verre verplaatsing naar Vlaams-Brabant.

Westhoek begon goed aan de wedstrijd en zette hoge druk op het Londerzeelse doel. Het was echter de thuisploeg die via vlugge tegenaanvallen voor het grootste gevaar kon zorgen. Na een hard afstandsschot van Aalhoul werd de bal door de vallende Dumesnil terug het veld gekaatst. Kort daarop kwam Westhoek dan toch op achterstand. Nzinga werd goed de diepte ingestuurd. De aanvaller kwam alleen voor doelman Dumesnil en schoof de bal naast de Westhoek-doelman binnen.

Zwakke afstandsschoten van Sucaet en Sahuke werden gemakkelijk geplukt door thuisdoelman Otté. Nog voor de rust kwam Westhoek dicht bij de gelijkmaker. Op een inzenden van Sahuke school Loisel de bal aan de tweede paal de bal nipt naast het doel.

Na de rust begon Westhoek met veel inzet aan de tweede helft en plukte daarvan vlug de vruchten. Voor het uur zette Westhoek een vlotte aanval op in de lengteas van het veld. Via Loisel en invaller Bah kwam de bal bij Sahuke die de bal aan de verste paal binnentrapte. In de 70′ moest doelman Otté een verraderlijk schot van Sucaet uit de benedenhoek van het doel halen.

Nadien werden er nog een aantal zwakke aanvallen door Westhoek opgezet maar dat bleek onvoldoende voor de overwinning. De spelers hadden veel gegeven en verlieten vermoeid en uitgeput het zwaar bespeelbare veld. Alleszins een opsteker in het vooruitzicht van de volgende thuiswedstrijd tegen SC Dikkelvenne.

(EG)

Doelpunten: 8′ Nzinga 1-0, 59′ Sahuke 1-1

VK Westhoek: Dumesnil, Robaeys, Embrechts, Ternier, Vandermarliere, Sucaet, Vangheluwe, Petitpretz (46′ Bah), De Loof, Sahuke (78′ El Hajji), Loisel (60′ Gantois).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier