KVK Westhoek gaat onderuit bij SC Wijgmaal

Jonas Vandermarliere zorgde een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer. © (Foto VDB)

Westhoek speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar miste te veel titularissen om een kans te maken tegen een ploeg die geruime tijd aan de leiding stond (4-2).

In de 6de minuut kopte Vanherberghen een voorzet van Sucaet bijna in eigen doel, maar de bal rolde rakelings naast de paal buiten. In de 26ste minuut was er een inzending van El Hajji en Sahuke stond goed geplaatst in het centrum om de bal rustig binnen te koppen. Rond het halfuur waren een schoten van Bah en Misiatu, maar thuisdoelman Vanhengel ving telkens de bal rustig op. Kort daarop viel de gelijkmaker na strafschop. El Hajji had een ongelukkig duel in de zestienzone met de snelle Ferrari die ten val kwam en Kempeneers zette de elfmetertrap om.

KVK Westhoek miste stabiliteit in de defensie en toonde gebrek aan tempowisselingen, wat duidelijk tot uiting kwam in de tweede helft. In de 50ste minuut kopte Bah op hoekschop van El Hajji de bal centimeters naast de verste paal. Een minuut later werd het dan 2-1 na een inzenden op links van Fannes en Weuts duwde de bal voorbij Londot binnen. Rond het uur waren een harde schoten op doel van Fannes en Bongiorno waar doelman Londot weinig moeite mee had. In de 74ste minuut werd het 3-1. Bongiorno werd handig door het centrum van de Westhoek defensie geloodst en trapte het leer voorbij Londot binnen. Op een kwartier voor het einde lukte Westhoek dan toch de aansluitingstreffer. Een voorzet van El Hajji werd centraal voor doel door Vandermarliere handig voorbij de thuisdoelman gekopt. Een minuut later werd het dan 4-2. Fannes zette op links voor en Ferrari trapte aan de tweede paal onhoudbaar binnen. In de slotminuut volgde nog een voorzet van Bah naar Sahuke die onbeheerst over knalde. Westhoek speelde met te veel invallers om waardig weerstand te bieden tegen een ploeg die wekenlang aan de leiding stond.

(EG – Foto VDB)

Doelpunten: 26′ Sahuke (0-1), 28′ Kempeneers (1-1), 51′ Weuts (2-1), 74′ Bongiorno (3-1), 75′ Vandermarliere (3-2) en 76′ Ferrari (4-2).

VK Westhoek: Londot, Embrechts, Bah, Vandermarliere, Misiatu, Sucaet, El Hajji, De Loof, Gregory Loisel, Sahuke en Yohann Loisel.