KVK Westhoek en FC Knokke delen de punten

Sofyan Derrag van Westhoek snelt weg van Michael Cornelis van Knokke. © Foto Bart

In een felbevochten wedstrijd geraakte KVK Westhoek niet voorbij FC Knokke. De thuisploeg kreeg voldoende kansen, maar bleef steken op een 2-2-gelijkspel.

De thuisploeg begon gedreven aan de wedstrijd en was in het aanvangskwartier twee keer gevaarlijk langs Lebsir. De twee doelschoten in de 10de en de 15de minuut werden echter gekeerd door doelman Pannecoucke. In de 19de minuut kwam de thuisploeg op achterstand na een van de schaarse maar gevaarlijke tegenaanvallen van de bezoekers. De opkomende Neve werkte de voorzet vanop de flank beheerst af.

0-2 voor Knokke na betwistbare fase

In de 22ste minuut viel een dropschot van Syx op het dak van het doel. Even na het halfuur volgde een betwistbare fase. In een geharrewar in de zestien van de thuisploeg interpreteerde de scheidsrechter een redding van doelman Scherpereel als een terugspeelbal. Cornelis trapte de bal door de muur van spelers in doel.

Euvrard en Robaeys brengen Westhoek langszij

Net voor de rust lukte de thuisploeg dan toch de aansluitingstreffer toen Euvrard een voorzet van Syx binnenkopte. Na de rust ging de thuisploeg verwoed op zoek naar de overwinning. In de 65ste minuut trok Robaeys de bal voor, Lebsir nam de voorzet goed aan maar zijn schot strandde op de paal. In de 72ste werd Bafcop gehaakt in de zestien en Robaeys liet doelman Pannecoucke vanop de stip kansloos.

KVK Westhoek ging nog op zoek naar het winnende doelpunt, maar de bezoekende verdediging kwam niet meer in de problemen. KVK Westhoek had voldoende kansen gekregen om te winnen, maar zelfs dan was een eindronde niet mogelijk geweest door de resultaten van de rechtstreekse concurrenten.

Doelpunten: 19′ Neve 0-1, 32′ Cornelis 0-2, 40′ Euvrard 1-2, 72′ Robaeys (strafschop) 2-2.