KVC Wingene te sterk voor Sporting Kampenhout

De mannen van Angelo Paravizzini hebben gereageerd op de pijnlijke thuisnederlaag van vorige speeldag. Ze toonden een heel ander gelaat, gretig, sterk in de duels en het combinatievoetbal.

Na het missen van een strafschop, Lingier werd onderuit gehaald, klommen zij toch op voorsprong. Rushiti werd knap gelanceerd door Lingier en de Wingense spits werkte even knap af.

Bijna tien minuten later stond het 0-2 toen een scherpe voorzet van Hoornaert succesvol door Bruning werd binnen gekopt. Een knappe voorsprong voor Wingene bij de rust.

In de tweede helft teerde KVC wat op de voorsprong en kwam de tegenstander iets meer in de wedstrijd dat leidde tot een tegentreffer via Segers. De bezoekers speelden vanuit een stevige organisatie en wisten hun meesterschap te bevestigen met een derde doelpunt. De ingevallen Wittesaele benutte een mooie dieptepass en legde in blessuretijd de einstand vast. Door het verlies van Wetteren ligt in de titelstrijd (met nog acht wedstrijden te gaan, red.) nog heel wat open voor Wingene dat een verdiende winst pakte buitenhuis.

(WD)

S. Kampenhout – KVC Wingene: 1-3.

KVC Wingene: Verhulst, Lahousse, Vermeulen, Vandewiele, Van Fleteren, Van Roose(80′ Brogniez), Lingier (77′ Wittesaele), Bruning, Hoornaert, Flederick (84′ Petrovic), Rushiti.

Doelpunten: 28′ Rushiti 0-1, 39′ Bruning 0-2, 82′ Segers 1-2 en 91′ Wittesaele 1-3.