KVC Wingene sneuvelt in beker na nederlaag op 240 km van huis

Het doelpunt van Marko Petrovic werd afgekeurd © VDB VDB

De verre verplaatsing, een kleine 240 kilometer, naar RUS Givry is een tegenvaller geworden.

Dat het een 3-0 nederlaag zou worden hadden de Wingenaars niet verwacht. Ze speelden een goede eerste helft waarin zij het meeste balbezit hadden. Twee foutjes in hun verdediging werden door Givry afgestraft zodat KVC bij de rust tegen een 2-0 achterstand aankeken. Daar legde Wingene zich niet bij neer en ging in de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer en daarvoor kwamen Petrovic en Kissi in de ploeg. Die kwam er ook toen Petrovic de bal tegen de netten schot. Dat doelpunt werd door de Waalse scheidsrechter onbegrijpelijk afgekeurd. In de minuut die volgde scoorde de thuisploeg een derde goal en zo was de kous af voor KVC Wingene. De bezoekers gaven wel eerlijk toe dat Givry over de ganse wedstrijd gezien de betere ploeg was.