KVC Wingene blijft ontgoocheld achter na gelijkspel

Dieter Wittesaele scoorde voor Ichtegem. © (Foto VDB)

KVC Wingene geraakte niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Melsele.

Net als bij de buren uit Zwevezele was de blessuretijd er teveel aan. De kunstverlichting gaf het jonge bezoekende team blijkbaar een extra boost. In een slotoffensief maakte de spits de gelijkmaker. Verdiend of niet, het was een feit. In een vrij evenwichtige eerste helft had Wingene het meeste balbezit en de beste kans. Lingier ging door op de flank, besiende Brogniez die doorstak naar Bruning. Die bediende Flederick maar de Melseelse doelman had een prima reflex in huis. De Wingense spits Wittesaele moest na een kopduel met een bloedneus eventjes naar de kant. Op een drietal ongevaarlijke vrije trappen na speelden de bezoekers geen kansen bijeen.

In de tweede helft, die met 0-0 inging, voerde Wingene de druk op. Onder impuls van het hard werkende duo Brogniez en Bruning drukte de thuisploeg op de tegenstander. Dat resulteerde in het doelpunt dat hen verdiend op voorsprong had. Melsele probeerde wel te reageren maar botste op een secuur verdedigend blauw-wit. In minuut 70 kreeg Vandewiele zijn tweede geel en zo moest KVC met tien man verder. Daarna kregen ze een verwittiging maar doelman Verhulst redde knap. Daaruit putte Melsele hoop en zette een slotoffensief op met veel druk naar voor. Ze buitten hun numerieke meerderheid in blessuretijd uit door een voorzet vanop de linkerflak om te buigen in een doelpunt. Ontgoocheld verliet Wingene het veld want ze hadden het doelpunt der zekerheid niet gemaakt en kregen het spreekwoordelijk deksel op de neus. De wedstrijd werd geleid door een trio uit Qatar die ervaring kwam opdoen in Wingene.

(WD – Foto VDB)

KVC Wingene: Verhulst, Bruning, Van Roose, Vanthournout, Lingier (78′ Hoornaert), Demaitre, Flederick (55′ Petrovic), Vandewiele, Wittesaele (65′ Kissi), Brogniez, Van Fleteren.

Doelpunten: 56′ Wittesaele 1-0, 93′ Sinnaeve 1-1.