Zwaar verdict voor onuitgegeven KVO tegen Waasland-Beveren

Aleksandar Bjelica zorgde voor de eerredder © BELGA

Van de interlandbreak maakten KV Oostende en Waasland-Beveren gebruik om elkaar op ‘De Schorre’ te bekampen. Een jong KV Oostende, bij wie Coopman debuteerde, leed donderdagnamiddag een 1-4-nederlaag tegen een completer Waasland-Beveren.

Bij KVO ontbraken naast de zeven internationals ook Capon, Ndenbe, Canesin, Marquet, Banda en Boonen.

Na amper een kwartier opende Forte na een lange ren de score. Doelman Swolfs hield de debuterende Coopman van de gelijkmaker toen de ex-Bruggeling een voorzet van D’Haese netjes verlengde. Vellios vlamde aan de oberzijde nog op de dwarsligger. Lombaerts verliet na 40′ met een hoofdwonde het terrein. Vlak voor de rust verdubbelde Verstraete met een afgeweken schot na hoekschop de score: 0-2.

De Wase nieuweling Vellios kopte vroeg in de tweede helft een derde doelpunt staalhard en overhoeks voorbij keeper Dutoit. Het was dan wachten tot de tien laatste minuten om nieuwe treffers te zien. Na de eerredder van Bjelica legde Lulic de eindstand vast. KVO eindigde het duel met tien man na een blessure voor belofte Wuyts.