Wat moet u als KVO-fan weten over Peter Callant: ‘als kleine bengel supporter Club Brugge’

© BELGA
Redactie KW

Peter Callant (51) groeide op Heist en maakte het als verzekeringsmakelaar. Met zijn Callant Verzekeringen, met filialen in Knokke, Oostkamp en Antwerpen is hij een van de grootste Belgische spelers in die sector. Callant kreeg ook meerdere onderscheidingen als ondernemer, zowel lokaal als nationaal.

Callant heeft ook een sporthart. Zelf legde hij al twee volledige (!) Ironmans af en hij is al jaren actief als sportsponsor. Hermes Volley, BC Oostende, Cercle Brugge, KSV Roeselare, Topvolley Antwerpen, wielerteams… Hij is ook sportbestuurder. Bij KV Oostende bijvoorbeeld, waar hij tussen 1993 en 1996 als bestuurder aan de slag was onder Eddy Vergeylen. Hij stopte die functie toen hij zich engageerde als voorzitter van de Torhoutse volleyclub. Als dertigjarige nota bene!

Maar Oostende lag Peter Callant altijd nauw aan het hart. “Ik ben een kind van zee, Oostende heeft altijd een lokroep gehad”, laat hij weten. Ik deed hier mijn legerdienst, mijn vrouw is van hier en mijn vader gaf les aan de visserijschool.

Ik was als kleine bengel een vurige fan van blauw-zwart

Een duik in het verleden leert overigens dat hij als kleine bengel fan van Club Brugge was. In 1996 verliet Peter Callant KV Oostende voor de Torhoutse volleywereld. “In 1993 aarzelde ik niet op om in te gaan op het verzoek van KVO-voorzitter Eddy Vergeylen om toe te treden tot de raad van bestuur”, staat er te lezen in een interview van augustus 1996. “De drie voorbije seizoenen waren bijzonder leerrijk. Dat ik er nu niet meer bijhoor, heeft uitsluitend te maken met het feit dat ik sinds enkele maanden het voorzitterschap heb aanvaard van de volleybalclub Torhout. Van voetbal naar volleybal is inderdaad een grote stap, maar ik ben ervan overtuigd dat de combinatie mogelijk moet blijven. En daarmee bedoel ik dat er blijvend naar de thuiswedstrijden van … Club Brugge kan gekeken worden. Supporter zijn van Club : het lijkt op een mengelmoes na mijn KVO-verleden, maar het dient gezegd dat ik al als kleine bengel een vurige fan van blauw-zwart was. Mijn Oostends avontuur wordt eigenlijk een tussendoortje…”

Dat was Peter Callant in 1996, ruim 20 jaar later zal dat toch een beetje genuanceerd moeten worden dus…

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier