Voorzitterswissel bij KVO: Frank Dierckens neemt fakkel over van Peter Callant

Peter Callant wil zich na een zeer intens jaar opnieuw meer kunnen toeleggen op zijn verzekeringsbedrijf. © BELGA
Redactie KW

Verzekeringsmakelaar Peter Callant stopt als voorzitter van KV Oostende, na iets meer dan één jaar in functie. Hij wil zich “na een zeer intens jaar opnieuw meer kunnen toeleggen op zijn verzekeringsbedrijf”, zo meldt KVO maandag in een persbericht. Frank Dierckens, CEO van Diaz Sunprotection en tot voor kort ondervoorzitter, is Callants opvolger. Hij voert meteen een kapitaalsverhoging door.

“Dierckens is als CEO van Diaz Sunprotection al drie seizoenen sponsor van KV Oostende. Begin dit seizoen nam hij al 10 procent aandelen van Peter Callant over en nu engageert de ondernemer uit Tielt zich nog verder bij de club. Hij wordt hoofdaandeelhouder en ook voorzitter“, zo klinkt het. Dierckens, die alle aandelen van Callant verwerft, voert meteen ook een kapitaalsverhoging door. Begin februari 2018 werd Callant voorgesteld als de nieuwe sterke man bij de kustploeg, waar hij Marc Coucke opvolgde. De flamboyante zakenman moest KVO verkopen nadat hij Anderlecht had overgenomen.

Financieel sterker maken

“Het voorzitterschap van KV Oostende heb ik altijd met volle inzet op mij genomen”, verklaart Callant. “Vandaag mogen we trots zijn op wat er extrasportief is gerealiseerd. We maakten ook sportief de goeie keuzes op het vlak van coaching-staf en management. Maar de voorbije weken is gebleken dat de combinatie met mijn functie als CEO van Callant Verzekeringen & Financieel Advies steeds zwaarder zou worden. De transferperiode, het licentiedossier, de budgetcontrole, de uitbouw van het team, het businessnetwerk en de uitgebreide extra-activiteiten zijn allemaal wat veel geworden. Bovendien kunnen we KVO nu financieel nog sterker maken.”

KVO zal altijd op mij kunnen blijven rekenen als sponsor.

“Frank Dierckens zal het laatste luik van de sanering binnen de club rond maken en kan daarna voortbouwen op de basis die we afgelopen jaar hebben gelegd”, vervolgt Callant. “Ik moet hem bedanken dat hij de leiding wil nemen om die stap naar het volgende niveau te zetten. KVO zal altijd op mij kunnen blijven rekenen als sponsor. Zelf leg ik me nu opnieuw toe op de expansie van Callant Verzekeringen en Financieel Advies, waar we ook voor een nieuwe overname staan.”

Hoger mikken

Dierckens omschrijft zichzelf als voetballiefhebber en had naar eigen zeggen altijd al de “goesting” om zich verder te engageren in een club. “Betrokken zijn bij de ontwikkeling van een visie, deel uitmaken van de structuur en beslissingen nemen. Dat engagement vloeit voort uit mijn geloof in de rendabiliteit van een voetbalclub en de kracht om via de sport ook zakelijk progressie te maken”, stelt de CEO van Diaz Sunprotection. “KV Oostende kan met de gezonde ondernemersgeest van een aantal betrokken mensen een vaste waarde worden in de subtop van de Belgische Pro League.”

KVO moet hoger mikken dan de voorbije twee seizoenen – Frank Dierckens, nieuwe voorzitter KV Oostende

“Marc Coucke bracht ons als KV Oostende de enorme ambitie bij. Hij leerde ons hoe een club als KVO ook aantrekkelijk kon zijn voor zakelijke partners”, aldus Dierckens. “Daar zijn we hem enorm dankbaar voor. Onder Peter Callant bleef het succes van dat enorme businessnetwerk intact, maar we moesten onze ambitie bijschaven en strikt het budget gaan respecteren. We hebben de club op de juiste manier gesaneerd en gestructureerd. Alle credits hiervoor aan mijn voorganger, die een ontzettend moeilijke opdracht had. Maar het is hem gelukt. Hij gaf KV Oostende een nieuwe identiteit, jong, Belgisch, hard werken, de club van de volkse fan én van de zakenman. Tegen eind dit seizoen moeten we die sanering afgewerkt hebben en opnieuw aan de uitbouw van KVO denken. Daarom zullen we ook een kapitaalsverhoging uitvoeren, zodat deze club toch groeiperspectieven behoudt. We moeten drijven op eigen inkomsten door verstandige beslissingen te nemen en een meerwaarde te realiseren via een doordacht transferbeleid”, besluit Dierckens, die vindt dat KVO “hoger moet mikken dan de voorbije twee seizoenen”.

Voorzitter supportersclub Kustboys Nr. 9 reageert

“Peter Callant zou sowieso maar tijdelijk als voorzitter optreden. Althans dat werd ons zo meegedeeld in het begin van zijn voorzitterschap”, reageert Nick Buffel, voorzitter van supportersclub Kustboys Nr. 9. “Eigenlijk schrikken we er dan ook niet van. Ik kan ergens wel begrijpen dat het leiden van een bedrijf moeilijk te combineren valt met het leiden van een eerste klasse voetbalclub. Het siert hem dan ook dat hij KV Oostende verder wil laten groeien. De nieuwe voorzitter, Frank Dierckens leidt ook zijn eigen bedrijf. Laat ons hopen dat dat niet opnieuw tot een voorzitterswissel leidt op termijn.”

“Ik heb ondertussen zijn profiel al bekeken en volgens mij kan hij KV Oostende iets bijbrengen. Dat hij een kapitaalsverhoging doorvoert voor de club kan ik alleen maar toejuichen. Als ik hem een tip mag geven dan zou ik meer supporters naar het stadion proberen te lokken. De mindere resultaten zorgen voor een kleine terugval van het aantal aanwezige supporters tijdens de wedstrijden. Ook op verplaatsing is het aantal supporters geslonken. Hopelijk worden de supportersclubs ook wat meer betrokken bij de club, want momenteel staat dat op een laag pitje. We zijn in blijde verwachting. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het bestuur de juiste keuze heeft gemaakt.”

KV Oostendehttps://www.facebook.com/KVOostende/https://www.facebook.comFacebook1

Voorzitterswissel bij KV Oostende. Peter Callant geeft de fakkel door aan ondervoorzitter Frank Dierckens. Bedankt Peter…

Geplaatst door KV Oostende op Maandag 18 februari 2019

rich1.0https://www.facebook.com/KVOostende/posts/2490672544298835552

(BELGA/JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier