Voorzitter Oostendse supportersclub Kustboys: “Dit is geen mooi kerstgeschenk”

© BELGA
Redactie KW

Patrick Carrewyn, voorzitter van supportersclub Kustboys van KV Oostende, reageert verrast op de overname van RSC Anderlecht door Marc Coucke. De ondernemer was sinds 2013 hoofdaandeelhouder en voorzitter van de kustploeg.

“Ik hoorde het op de radio en mijn eerste gedachte was: dit kan niet! Een voorzitter kan toch geen twee clubs in 1A leiden?”, zegt Carrewyn over het nieuws dat Coucke Anderlecht zal overnemen. “Helaas is de harde realiteit dat hij ons zal verlaten. Dit is heel jammer.”

Wat de gevolgen van de overstap van Coucke voor KVO zullen zijn, is voor Carrewyn nog lastig in te schatten. “Hij zegt dat zijn hart hier blijft, dus ik mag veronderstellen dat hij ons niet als een steen gaat laten vallen. Waarom Coucke dit doet, is de grote vraag. Het is voor ons alvast geen mooi kerstgeschenk. Wat de gevolgen zijn op financieel vlak, zal pas over enige tijd blijken.”

Versluys

Carrewyn is ontgoocheld, maar ziet het uiteindelijk goedkomen met zijn geliefde club. “Coucke heeft zijn woord gegeven dat zijn entourage zal blijven. Zijn vertrek is heel spijtig, maar ik vertrouw de mensen rond hem. Ze zijn bekwaam. ‘Ons KVO’ zal uiteindelijk overeind blijven. De eerste persoon waar ik aan denk om de nieuwe voorzitter te worden, is Bart Versluys.” Versluys is als eigenaar van Versluys Bouwgroep al verbonden met KV Oostende, waar zijn bedrijf sponsor is en het nieuwe stadion neerzette. Dat stadion draagt ook de naam Versluys Arena.