Videoanalist Rudy Fort van KV Oostende naar Anderlecht

Rudy Fort komt over van KV Oostende. © KVO
Redactie KW

RSC Anderlecht heeft zijn technische staf uitgebreid met videoanalisten Rudy Fort en Mousa El Habchi. Dat maakte paars-wit woensdag bekend. El Habchi was de voorbije weken met de Rode Duivels actief op het WK in Rusland.

De 41-jarige El Habchi was eerder al aan de slag bij KRC Genk, Al-Shabab (Saudi-Arabië), het Egyptische Zamalek, RWDM en Ajax, waar hij als scout op zoek ging naar nieuwe talenten. In 2017 tekende hij met de Red Flames present op het EK. De afgelopen weken hielp hij de Belgische nationale ploeg als videoanalist aan de historische derde plaats op het WK.

El Habchi liet zich zondag tijdens de huldiging van de Rode Duivels op de Grote Markt ook opvallen als ceremoniemeester. De vrijetijds-dj verzorgde vanop het balkon van het Brusselse stadshuis de muziek.

De zestigjarige Fort komt over van Oostende, waar hij behalve videoanalist ook scoutingshoofd was. Hij begon zijn loopbaan als wedstrijd- en videoanalist bij KSV Roeselare. Nadien vervulde hij die rol ook bij Club Brugge (2007-2014) en KV Oostende (2014-2018). Tijdens zijn periode bij Roeselare werkte Fort, die een UEFA A-licentie heeft, ook vier jaar bij de Belgische voetbalbond als coach van de jeugdteams in het vrouwenvoetbal.

(Belga)