VIDEO – KV Oostende, ondanks de sneeuw, klaar om geschiedenis te schrijven

Er wordt met man en macht gewerkt om het veld tegen 14 uur sneeuwvrij te krijgen. © JRO
Redactie KW

Bij KV Oostende wordt met man en macht gewerkt om het veld sneeuwvrij te krijgen. KV Oostende kan vanavond geschiedenis schrijven door voor de tweede keer in drie jaar tijd de bekerfinale te spelen.

Zo’n veertig mensen zijn sinds deze morgen om 7 uur druk in de weer. “We hebben beroep gedaan op de firma Krinkels, die tevens instaat voor het onderhoud van ons veld. Samen met onze eigen onderhoudsploeg zorgen zij er voor dat de wedstrijd van vanavond tegen AA Gent kan doorgaan”, vertelt veiligheidsverantwoordelijke Joost Depreux.

KV Oostendehttps://www.facebook.com/KVOostende/https://www.facebook.comFacebook1280

Het veld wordt op dit moment sneeuwvrij gemaakt door firma Krinkels en KVO-personeel. In de namiddag moet het veld dan volledig sneeuwvrij zijn. Stad Oostende maakt ook alle toegangswegen vrij. Wedstrijd gaat dus zeker door ! Komaan Kustboys KV Oostende! #KVOGNT

Geplaatst door KV Oostende op Woensdag 30 januari 2019

video1.0https://www.facebook.com/KVOostende/videos/521607714995274/500

“We verwachten dat het veld tegen 14 uur sneeuwvrij zal zijn. De temperaturen zijn ons gunstig gezind, het wordt vandaag zo’n vijf graden, de sneeuw krijgt dus geen kans om onze droom te dwarsbomen. Om 15 uur zouden we in principe moeten kunnen starten met het herbelijnen van het veld om die om 16 uur te laten keuren door de scheidsrechter. Maar eigenlijk verwachten we geen problemen. De wedstrijd zal bijna zo goed als zeker gewoon kunnen doorgaan zoals verwacht.”

Ongerustheid bij de supporters

Bij de supporters was er enige ongerustheid. Op sociale media vroeg de KVO-aanhang zich af of de wedstrijd wel zou doorgaan. “We hebben de mensen op sociale media gerust gesteld. De wedstrijd zal kunnen doorgaan”, vertelt persverantwoordelijke Bram Keirsebilck. “We verwachten ook geen sneeuw meer. We houden de verschillende weerberichten in de gaten.”

De wedstrijd is nog niet volledig uitverkocht. “Onze supporters kunnen nog tot 16 uur tickets in voorverkoop kopen voor de wedstrijd van vanavond. Indien niet uitverkocht zijn er ook nog tickets te koop aan de wedstrijdloketten vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd. Momenteel hebben we meer dan 6.000 tickets verkocht. Of het de wedstrijd van het jaar wordt? Volgens mij wel, al wil ik benadrukken dat we ook nog wat punten willen sprokkelen in de competitie. Maar als je voor de tweede keer in drie jaar tijd naar Brussel kan om er eventueel een bekerfinale te spelen, dan kleurt dat wel voor een stuk je mindere seizoen. Stel dat we de finale effectief spelen, dan wordt dat dan weer de wedstrijd van het seizoen (lacht). In de competitie hebben we nog zeven wedstrijden te spelen. De kloof met Lokeren bedraagt momenteel negen punten. We willen dus sowieso nog wat punten sprokkelen om zeker te zijn van het behoud”, aldus Bram Keirsebilck.

Bij winst zeker van finale

KV Oostende speelde op 24 januari hun heenwedstrijd in de halve finale van de Croky Cup. Het werd 2-2. KV Oostende heeft dus de bal in eigen kamp. Bij winst plaatsen ze zich sowieso voor de finale. Ook bij 0-0 of 1-1 zijn de kustjongens zeker van hun plaats in de finale. Wordt het 2-2, dan worden er verlengingen gespeeld. Bij 3-3 of verlies is de droom voor KV Oostende voorbij. KV Oostende kan haar tweede bekerfinale in drie jaar spelen.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier