Veertien Oostendse treffers in Zeeland

© VDB

De vierde wedstrijd van KV Oostende in de voorbereiding op het nieuwe seizoen kende een waanzinnig resultaat: een 0-14-overwinning in Bruinisse

Verwoestend haalde KV Oostende in Zeeland uit tegen VV Bruse Boys, een amateurteam uit Bruinisse. Het resultaat van de verpletterende match: 0-14. Sommigen gromden al omdat de match anderhalf uur voor de WK-kwartfinale Brazilië-België begon. De ergernis nam toen wanneer ze vaststelden dat er geen enkele spankracht in dat duel stak.

Geen kwartier rust

KV Oostende kende geen enkele moeite om de zwakke Zeeuwen op te peuzelen. Vier goals van de Albanese spits Guri vormden een stevig aandeel in de 0-8-rustcijfers. Beide teams waren het eens om geen kwartier rust te houden zodat ze de aanvang van Brazilië-België niet zouden missen.

Coach Gert Verheyen hield na de rust enkel Milovic en Ondoa op het terrein en stelde negen invallers op. In sportpark Volharding volhardden de West-Vlamingen in hun efficiëntie. De tweede helft was nog geen kwartier jong of de Nederlandse keeper had al een dozijn ballen uit de netten geplukt. Een hattirck van Zivkovic resulteerde in 0-13. Uiteindelijk legde D’Haese de 0-14-eindstand vast. Na 75 minuten floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

Op de bus het WK volgen

Guri scoorde viermaal, Rajsel en Zivkovic elk drie keer. 0-14 is een recordscore in de clubgeschiedenis van KVO. Nooit eerder haalde KV Oostende een zo indrukwekkende eindscore als in Zeeland vrijdagavond.

Na de douche volgden de spelers en stafleden op de spelersbus naar huis de interland van de Rode Duivels.

Doelpunten: Rajsel (0-1), Guri (0-2 en strafschop, 0-3) Rajsel (0-4 en 0-5), Vandendriessche (0-6), Guri (0-7 en 0-8), Banda (0-9), Bataille (0-10), Zivkovic (0-11, 0-12 en 0-13), D’Haese (0-14).

Opstelling KV Oostende, eerste helft: Ondoa, Lombaerts, Faes, Milovic, Caon, Ndenbe, Vandendriessche, Marquet, Canesin, Rajsel en Guri.

Opstelling KV Oostende, tweede helft: Ondoa, Milovic, Bushiri, Mambabua, Bjelica, Nkaka, Banda, Boonen, D’Haese, Bataille, Zivkovic.