Trakteert Gert Verheyen zijn spelers straks op een avondje in dancing Highstreet?

Gert Verheyen © VDB
Redactie KW

Toeval bestaat niet, ook niet in voetbal. Amper drie maanden is hij bij KVO aan de slag en Gert Verheyen mag met de kustploeg voor de Croky Cup op bezoek in Hoogstraten, zijn geboortestad. Het zou wel eens plezant kunnen worden in de Kempen: een mooie streek, een haalbare affiche en na de zege een bezoekje aan de befaamde nachtclub?

Even terug naar 1986, de zomer waarin de Rode Duivels schitteren in Mexico, maar ook wanneer een 16-jarige Gert Verheyen voor het eerst mag uitgaan. En naar waar trekken Hoogstratenaren als ze willen feesten? Juist ja, naar de legendarische dancing Highstreet. Zo ook een jonge Verheyen, die enkele jaren later in dezelfde nachtclub zijn eerste vrouw leerde kennen.

Dat horen we Frank Raes immers al jaren regelmatig verkondigen terwijl hij matchen van de nationale ploeg becommentarieerd. Het weetje werd ook bevestigd door voormalig uitbater Raf Pauwels. “Dat klopt écht. Oprichter Fred Van Ostayen is trouwens een kozijn van Gert. De vader van Gert, Jan Verheyen, woont op 30 meter van de Highstreet”, liet hij in 2010 in Gazet van Antwerpen optekenen.

Verheyen maakte er geen geheim van dat hij ook later nog regelmatig naar Highstreet terugkeerde. Zo gaf hij in november 2009 eens verstek als analist voor de topper tussen Standard en Club Brugge. Reden? Hij moest het lintje gaan doorknippen op de viering van 25 jaar Highstreet. Afgelopen zomer was Verheyen zelfs nog te zien in een promotiespotje voor het WK-dorp in zijn geboortestad: “Hoogstratenaren, laten we dit WK de Rode Duivels aanmoedigen vanuit het WK-dorp in Hoogstraten. Natuurlijk georganiseerd door onze goede vrienden van Highstreet”, klonk het toen.

En binnenkort mag Verheyen met KV Oostende voor de Beker van België dus weer op bezoek in zijn geboortestad. De tweede amateurklasser schakelde op weg naar de zestiende finale Bierbeek, Wevelgem City, La Louvière en Royal Entente Acren Lessines uit. Bekende namen bij de Kempenaars? Amper, al hebben ze zowaar internationale ervaring in huis. Zo speelde hun Nederlands-Congolese spits Wim Bokila in zeven verschillende landen waaronder Malta, Portugal en Bulgarije. Middenvelder Souleymane Baba Diomandé komt uit Ivoorkust en met Tim Hofstede heeft VV ook een Nederlander in de kern. Al is dat niet zo uitzonderlijk, zo dicht bij de grens. KVO zou hoe dan ook geen probleem mogen hebben met een ploeg uit tweede amateur en na de zege kan de spelerskern de plaatselijke kantine inruilen voor een drankje in Highstreet.

Want ja, we hebben goed nieuws! De lievelingsdancing van Verheyen bestaat nog steeds. Al is het concept ondertussen wel gewijzigd. In 2014 gingen de deuren van de discotheek immers dicht, maar in augustus 2015 werd er nieuw leven ingeblazen in de vorm van Highstreet 2.0. Er vinden nog geregeld evenementen en feestjes plaats. Bovendien kan de locatie afgehuurd worden voor privé- en bedrijfsfeestjes. Dus waarom na een zege in Hoogstraten ‘jouw’ High Street niet afhuren voor ‘een rondleiding’ aan je team, coach? Of toch tenminste als jullie de finale halen? Deal?

De bekermatch wordt gespeeld op 25, 26 of 27 september. De exacte datum volgt later. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier