Tien jaar geleden had KVO op slotspeeldag nog een punt nodig om zich te redden in... tweede klasse

11/05/18 om 14:54 - Bijgewerkt op 09/05/18 om 14:55

Tijden veranderen. KVO begint straks aan zijn zesde seizoen op rij in eerste klasse, maar tien jaar geleden knokte het tot de laatste speeldag voor het behoud in... tweede klasse. Op 11 mei 2008 had KVO een salonremise in Deinze nodig om in tweede te blijven. Een terugblik op een zonnige dag in Deinze en een bewogen seizoen.

We schrijven het seizoen 2007-2008. KVO begint met gezonde ambitie aan een nieuw seizoen in tweede klasse. Met Gaby Demanet werd de succestrainer van Torhout binnen gehaald. Schoolmeester Demanet was een rijzende ster in het West-Vlaamse trainersgilde. Die ster was in Oostende echter al snel tanende. Eind oktober wordt Gaby al de laan uitgestuurd. Dennis van Wijk pakt over als vriendendienst voor de club. Na één maand geeft de Nederlander er echter de brui aan. Hij kiest voor eersteklasser STVV en hulptrainer. Voormalig KVO-speler en vader van huidig KVO-speler Jelle, Kurt Bataille, pakt over.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!