Stad Oostende noemt vertrek Coucke "klap in gezicht van KVO"

20/12/17 om 18:22 - Bijgewerkt om 19:10

De stad Oostende is niet opgezet met de overname van RSC Anderlecht door Marc Coucke, de voorzitter van KV Oostende. Dat zeggen burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) en schepen van Sport Arne Deblauwe (SP.A) woensdag in een gemeenschappelijk bericht. De kuststad wil zo snel mogelijk duidelijkheid.

Stad Oostende noemt vertrek Coucke "klap in gezicht van KVO"

Marc Coucke en burgemeester Johan Vande Lanotte. © BELGA

"Marc Coucke heeft KV Oostende terug op de kaart gezet, heeft heel wat in de club en bij de supporters teweeggebracht. Hij zorgde voor een positieve vibe rond het Oostendse voetbal", opent Oostende nog positief. "Maar wat er nu gebeurt, is toch wel een klap in het gezicht van de trouwe supporters, de medewerkers en vrijwilligers die hun hart en ziel in deze voetbalploeg leggen."

Oostende stelt zich ook vragen bij de redenen. "Het feit dat dit zomaar midden in de voetbalcompetitie kan, toont eigenlijk aan dat het niet om de sport, maar om het geld draait. Dit komt dubbel zo hard aan. Nu moeten we vooral kijken naar de toekomst en zullen we zo snel als mogelijk met de betrokken partijen rond de tafel zitten om te bekijken wat er nu verder moet gebeuren", aldus Vande Lanotte en Deblauwe.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!