Spektakelspel tussen Antwerp en KV Oostende eindigt onbeslist

De twee ploegen hebben elkaar maandag op de eerste speeldag in groep B van Play-off 2 in evenwicht gehouden. Beide teams verdeelden op de Bosuil zes doelpunten netjes onder elkaar: 3-3.

Antwerp had in de eerste helft het overwicht, maar het waren de bezoekers die iets voor het halfuur op voorsprong kwamen. Joseph Akpala (28.) schoof op aangeven van Canesin de 0-1 voorbij doelman Bolat. De thuisploeg liet het hoofd niet zakken en kwam snel op gelijke hoogte. Laurent Mendy (36.) zette, na een fout van Lombaerts op Owusu, een strafschop feilloos om.

Richairo Zivkovic (52.) profiteerde vroeg in de tweede periode van een ongelukkige interceptie van Ghandri om Oostende opnieuw op voorsprong te brengen. Maar de thuisploeg sloeg weer snel terug, via Joaquin Ardaiz (55.) die alleen voor doel werd gezet door Rodrigues. Antwerp was gelanceerd, en William Owusu (60.) knalde van dicht bij de bal hoog in het doel. Toen Ghandri nadien zijn tweede geel kreeg, moest Antwerp nog twintig minuten met een man minder voort. Oostende drong aan, en sleepte alsnog de gelijkmaker uit de brand. Zinho Gano (88.) trapte de elfmeter na een fout op Bataille binnen.

Eerder op de eerste speeldag klopte Lokeren Sint-Truiden met 1-0 en speelden Eupen en Beerschot Wilrijk 2-2 gelijk. Lokeren voert de stand dus aan met drie punten, STVV is puntenloos laatste. De vier overige ploegen tellen na hun draw één punt.

Op de tweede speeldag, volgende week zaterdag, trekt lokeren naar Beerschot Wilrijk en moet Eupen de bus op naar Oostende. STVV ontvangt tot slot Antwerp.