Scoreloos gelijkspel voor KV Oostende tegen Zeeuws Elftal

Tijdens een oefenwedstrijd op stage in Nederland speelde KV Oostende woensdagavond 0-0 gelijk tegen het Zeeuws Elftal, een selectie van de beste spelers uit de Nederlandse provincie Zeeland.

In de openingsfase liet nieuwkomer Sindrit Guri zich meteen gelden met een harde knal richting doel. De Zeeuwse doelman was echter bij de pinken. KVO was duidelijk het best gestart, want even later strandde een knappe volley van Kevin Vandendriessche op de lat. Daarna viel de partij wat stil, maar bleven de kustboys wel de gevaarlijkste ploeg. Zo kopte Nicolas Lombaerts maar nipt over. KVO bleef de forcing voeren en Canesin mocht alleen op doel af, maar stuitte op een goed uitgekomen goalie. Guri zette op slag van rust nog een knappe actie op met Indy Boonen, maar die laatste zag zijn poging nog net van de lijn gekeerd. 0-0 na 45 minuten, waarin vooral KVO een goaltje had verdiend.

Vlak na de pauze konden we de eerste grote kans voor het Zeeuws Elftal optekenen. William Dutoit bracht echter knap redding. Na heel wat wissels kabbelde de wedstrijd zonder uitgespeelde kansen naar zijn einde toe. Een kopbal van Zivkovic vloog in de slotfase nog rakelings naast en aan de overkant moest Bushiri nog een bal van de lijn halen om een nipte nederlaag te voorkomen.

Een scoreloos gelijkspel dus, nadat KV Oostende vooral in de eerste helft de kans op een zege liet liggen. (SB)