Sakala en Vanlerberghe bezorgen KVO een zege op de slotdag

© belga

In de strijd op het Kiel om de rode lantaarn te vermijden haalde KV Oostende het met 1-2 van Beerschot-Wilrijk. Sakala en Vanlerberghe scoorden, elk in een andere helft, de treffers voor groen-rood-geel.

Voor die laatste match van het seizoen kon trainer Franky Van der Elst geen beroep doen op zeven spelers. Ja, zeven! Boonen, Canesin, Capon, Coopman, D’Haese, Lombaerts en Vandendriessche waren onbeschokbaar. Op de bank zaten naast twee doelmannen (Dutoit en De Bie) amper vier veldspelers (Nouri, Jonckheere, Ndenbe en Guri).

KV Oostende opende al in de negende minuut de score. Na een aardige één-twee tussen Nastic en Marquet dropte Nastic het leder netjes voor doel. Daar was Sakala sneller bij het ronde ding dan Bourdin. De Zambiaanse international kopte de bal voorbij Van Hamel. Halverwege de rustig kabbelende eerste helft moest De Sutter het terrein verlaten wegens een lichte blessure. Nouri verving hem.

In de slotfase van de eerste helft waren de Mannekens enkele keren dichtbij de gelijkmaker maar doelman Ondoa was paraat.

Placca legde eerst goed terug naar Vanzeir. Die kapte en schoot, maar krieeg de bal niet voorbij Ondoa. De Keersmaecker kreeg een heerlijke reboundkans maat ook nu hield Ondoa zijn doel ongeschonden. Na een vieze en met geel bestrafte fout van Nkaka op Vanzeir vlamde Prychynenko een vrijetrap hard op het Oostendse doel. In twee tijden maakte Ondoa die kans onschadelijk.

De tweede helft had niet veel meer om het lijf maar wel meer doelpunten. Iets voorbij het uur verdubbelde Vanlerberghe de score op pass van Nouri. En bijna was het snel ook 0-3. Maar het tweede doelpunt van Sakala werd afgekeurd. Negen minuten voor tijd tikte Bourdin na assist van Messoudi de aansluitingstreffer op het scorebord.

Jonckheere (75′) en Ndenbe (82′) kregen nog speelkansen ten nadele van Nkaka en Bataille. In de toegevoegde tijd kreeg Sakala nog een heerlijke kans op een nieuwe treffer. Sakala kon niet afwerken maar bekwam wel geel door een overbodige fout op doelman Van Hamel. De score bleef 1-2 en KV Oostende beëindigde zijn kleurloos seizoen dus met een overwinning. In Play-off 2 won KVO driemaal en speelde het driemaal gelijk, goed voor twaalf punten in tien matchen.