21/12/17 om 09:15 - Bijgewerkt om 09:14

RSCA het hoofd, KVO het hart

Reporter Olivier Volckaert laat zijn licht schijnen over de coup van Coucke.

RSCA het hoofd, KVO het hart

© BELGA

Respect, beste Marc Coucke. Heel België had het over Wouter Vandenhaute en Paul Gheysens, maar u ging maar mooi met de hoofdprijs lopen. Strategisch inzicht. Drie stappen verder denken dan de rest. Het is uw sterkte en het heeft u gebracht waar u vandaag de dag staat.

Delen

U zal niet toelaten dat u herinnerd wordt als de man die KVO in de steek liet in het jaar van de degradatie

Ik begrijp uw keuze voor Anderlecht. Veel meer mogelijkheden, daar is the sky the limit. Ik kan me ook uw frustraties in Oostende voorstellen. Al twee keer play-off 1. Een kinderdroom 'KV Oostende Europees zien voetballen' in vervulling. Een tienjarenplan al na drie seizoenen afgewerkt. Klaar. Maar de Oostendenaars volgden niet allemaal. Enkel bij absolute topmatchen raakte het stadion volledig vol. En dan nog. Fans uit Brugge en Antwerpen die de viptickets opkopen, terwijl de Oostendenaar daar niet voor te vinden was. U zag een beperkt potentieel aan fans. U zag maar weinig groeipotentieel bij investeerders. Oostende heeft een beperkte industrie hé. Het plafond was in zicht. In tegenstelling tot Anderlecht, populair in beide landshelften. Dé club van de Europese hoofdstad. Anderlecht is voor u het hoofd, Oostende het hart. Men zal Marc Coucke niet horen dat hij een paars-witte pennenzak had. Coucke was toen fan van ASO en VGO, waar overigens Herman Van Holsbeeck een seizoen bij de beloften speelde.

Ik geloof ook niet dat u KV Oostende in de steek zal laten. Neen, daar bent u te veel fan voor. Te eerzuchtig ook. U zal niet toelaten dat u herinnerd wordt als de man die KVO in de steek liet in het jaar van de degradatie.

Ik ben ervan overtuigd dat u Bart Versluys, uw eerste keuze van opvolger, met raad en daad zal bijstaan in het begin. Let de komende weken echter op. Deze ploeg is onstabiel. En onzekerheid zal het er niet op beter op maken. Niet tijdens contractbesprekingen, niet voor sponsors die begin 2018 moeten storten. De dynamiek rond KVO mag nu niet stilvallen, KVO moet een geloofwaardig product blijven.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!