Peter Callant volgt Marc Coucke op als voorzitter en eigenaar van KV Oostende

08/02/18 om 14:37 - Bijgewerkt om 15:59

Peter Callant volgt Marc Coucke op aan het hoofd van KV Oostende. Dat heeft Coucke donderdag op een persconferentie in de Versluys Arena bekendgemaakt.

Peter Callant volgt Marc Coucke op als voorzitter en eigenaar van KV Oostende

© BELGA

"Peter heeft het perfecte profiel voor KVO", verklaarde Coucke. "Hij heeft veel ambitie, is Belg en heeft een groot hart voor de club. Het zoeken naar een opvolger was een intens en moeilijk proces, met veel interesse uit binnen- en buitenland, maar ik ben blij met de uitkomst. Hopelijk kunnen de KVO-fans vele mooie momenten beleven met Peter."

In december vorig jaar raakte bekend dat Coucke Anderlecht overnam. Maar om het voorzitterschap van huidig voorzitter Roger Vanden Stock te kunnen overnemen, moest de Belgische ondernemer eerst een oplossing vinden voor Oostende, de club waar hij sinds 2013 hoofdaandeelhouder van is. Het is immers verboden eigenaar te zijn van twee teams die in dezelfde competitie actief zijn. Coucke gaf zichzelf de tijd tot 1 maart om de verkoop van de kustploeg te organiseren. Dan lost hij Vanden Stock af in het Astridpark.

De groep Callant heeft kantoren in Oostkamp, Knokke-Heist, Antwerpen en Tongeren en heeft 100 medewerkers in dienst. Callant is voor Marc Coucke geen onbekende, want de twee zijn al jaren bevriend. De West-Vlaamse verzekeraar was eerder hoofdsponsor van Topvolley Antwerpen.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!