Patrick Orlans (KV Oostende) verkozen als bestuurder bij Pro League

20/03/18 om 09:28 - Bijgewerkt om 09:28

Met een ruime meerderheid van de stemmen hebben de Belgische profclubs Patrick Orlans, algemeen directeur van KV Oostende, verkozen tot bestuurder van de Pro League. In die functie volgt hij gewezen sportief directeur Luc Devroe op.

Patrick Orlans (KV Oostende) verkozen als bestuurder bij Pro League

Patrick Orlans volgt Luc Devroe op. © a-HH

In de raad van bestuur van de Pro League zetelen negen leden. Twee daarvan zijn onafhankelijke bestuurders voorgedragen door de voorzitter van de Pro League, drie leden zijn voorgedragen door de zogenaamde G6 en de drie anderen door de andere ploegen uit 1A. Reeks 1B heeft ook één vertegenwoordiger.

Patrick Orlans zetelde al in de algemene vergadering van de Pro League sinds 1991. Nu wil hij zijn 27 jaar ervaring ten dienste stellen van de clubs om de liga nog sterker te maken. "Ik zal de economische en sportieve belangen van al onze clubs verdedigen en proberen duidelijk te maken dat we samen beter gewapend zijn voor de toekomst", zo zegt de algemeen directeur van KV Oostende in een eerste reactie. "Het is een eer voor mezelf en voor KV Oostende om deze rol van betekenis te mogen spelen binnen het kloppend hart van het Belgische voetbal."

Patrick Orlans blijft in eerste instantie algemeen directeur van KV Oostende. "We hebben met de club de voorbije maanden een geweldige weg afgelegd om de complexe overdracht van de oude naar de nieuwe structuur vlot af te ronden. We kunnen daar trots op zijn. Bovendien merken we dat onze partners zich intussen langer aan ons binden. Dat betekent dat ze allemaal, net zoals wij, veel vertrouwen hebben in de mooie toekomst van deze club."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!