Nog elf dagen en KVO start aan het nieuwe seizoen

Een beeld van de eerste training vorig seizoen. Wie worden straks de nieuwe gezichten? © Bart
Redactie KW

Op dinsdag 19 juni verzamelt kersvers trainer Gert Verheyen zijn troepen voor een eerste overschouwing. Om 10.30 uur trapt het ‘nieuwe’ KVO officieus het nieuwe seizoen af op ‘de Schorre’. Momenteel staan al acht oefenwedstrijden op het programma.

“s Morgens wordt het een traditionele training, maar in de namiddag hebben we verscheidene extrasportieve zaken gepland”, zo klinkt het bij de nieuwe trainer als vooruitblik op de eerste dag van de voorbereiding. “Ik vind het belangrijk dat iedereen elkaar kent binnen de club en daar zullen we dan ook werk van maken. De spelers moeten respect hebben voor iedereen, niet enkel ten opzichte van de trainers, maar ook tegenover de greenkeepers, de mensen die de was en de plas doen, enzovoort. Ik draag respect en waarden hoog in het vaandel.”

Renesse

Op zondag 1 juli trekt KVO vervolgens richting het Nederlandse Renesse voor de jaarlijkse zomerstage. Daar speelt de kustploeg twee oefenwedstrijden: tegen de Bruse Boys en een selectie van Zeeuwse voetballers. De eerste serieuze test komt er met de Israëlische topclub Maccabi Haifa. Na matchen tegen de West-Vlaamse buren van KSV Roeselare en SV Zulte Waregem speelt KV Oostende op de nationale feestdag zijn galamatch tegen, onder voorbehoud, het Griekse OFI Kreta. De Grieken waren in de jaren ’90 op regelmatige basis aanwezig in de Europese competities, maar na financiële problemen donderden de Kretenzers naar de Griekse tweede klasse. Daar werd het vorig seizoen kampioen en zo treedt het dit seizoen opnieuw aan op het hoogste niveau in Griekenland. Het wordt de laatste serieuze test voor de kustjongens richting de eerste competitiewedstrijd. Op maandag 11 juni wordt de kalender voor het seizoen 2018-2019 bekendgemaakt.

Oefenprogramma

Woensdag 27/06 om 19 uur: Zwevezele – KVO (Wingene)

Vrijdag 29/06 om 19.30 uur: Mandel – KVO (Ingelmunster)

Woensdag 04/07 om 19.30 uur: Zeeuwse Selectie (NL) – KVO (stage)

Vrijdag 06/07 om 18.30 uur: Bruse Boys (NL) – KVO (stage)

Woensdag 11/07 om 19 uur: Macabbi Haifa (IL) – KVO (Sluis)

Zaterdag 14/07 om 19 uur: Zulte Waregem – KVO (Deinze)

Dinsdag 17/07 om 19.30 uur: KVO – KSV Roeselare (Heist)

Zaterdag 21/07: KVO – OFI Kreta (Versluys Arena)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier