Nkaka (KVO) krijgt een speeldag effectieve schorsing

Nkaka kreeg een rode kaart tijdens de partij tegen Antwerp. © BELGA
Redactie KW

KV Oostende deed er goed aan om de strafvordering van drie speeldagen schorsing tegen Aristote Nkaka niet zomaar te aanvaarden. De Geschillencommissie legde de middenvelder van KVO dinsdag twee speeldagen schorsing, waarvan een effectief, en 1.500 euro boete op.

Die sanctie houdt Nkaka over aan zijn rode kaart op bezoek bij Antwerp afgelopen speeldag in de Jupiler Pro League. Scheidsrechter Van Driessche, die op aanraden van de videoref de beelden had herbekeken, sloot hem rechtstreeks uit na een tackle op het been van Buta.

Het bondsparket wilde drie speeldagen schorsing, maar KV Oostende tekende verzet aan. De club voelde zich benadeeld, omdat er eerder in de partij ook twee rode kaarten voor Antwerp hadden moeten zijn. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist trad hen daar deels in bij.

De Geschillencommissie vindt de rode kaart evenwel terecht. “Nkaka ging op onstuimige manier in duel met Buta. Gelet op de impact van het contact werd de fysieke integriteit van zijn tegenstrever stevig in gevaar gebracht”, luidde het oordeel. Maar de commissie houdt rekening met het gunstige verleden van Nkaka.

Dankzij het pleidooi van meester Verstraete, GC André Cattellion en coach Gert Verheyen werd het vonnis zo herleidt naar een speeldag effectieve schorsing. Tenzij KVO in beroep gaat, mist Nkaka de thuismatch tegen KV Kortrijk (24 november).

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier