Nicolas Rajsel:”Play-off 2 als mooie kans om me eindelijk te tonen”

Nicolas Rajsel, hier in actie in de voorbereiding tegen KSKV Zwevezele. © BELGA
Redactie KW

Eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor Nicolas Rajsel. De Franse Sloveen viel in de voorbereiding in Oudenburg tegen Roeselare uit met gescheurde kruisbanden en er wachtte hem een lange revalidatie. Nu is hij terug en op de slotspeeldag speelde hij tegen Standard zijn eerste officiële minuten voor KVO.

Vrijdag 14 juli 2017. Het was een zwarte bladzijde in het voetbalboek van Nicolas Rajsel. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Roeselare ging hij plots door de knie. Het werd een zwaar verdict: de voorste kruisbanden gescheurd en minimaal zes maanden out. Uiteindelijk zou Rajsel acht maanden later – zondag 11 maart – voor het eerst in actie komen in een officiële wedstrijd. Hij viel in de slotfase in tegen Standard en was gelukkig als een kind.

Matchritme

“Eerst en vooral was ik blij dat de trainer mij opnam in de selectie”, aldus de Franse flankaanvaller. “Ik had er pas twee wedstrijden met de beloften opzitten, maar ik voelde mij goed. Mijn fysieke paraatheid gaat stilaan naar honderd procent. Ik mis natuurlijk wel wat matchritme, maar dat komt wel goed met wedstrijden te spelen. In die optiek was het mooi meegenomen dat ik nog een kwartiertje kon meespelen tegen Standard. Ik kon me niet echt meer doorzetten en het is spijtig dat we nog verloren, maar op persoonlijk vlak was ik natuurlijk erg blij. Ik voelde me echt weer voetballer en dat is fijn.”

“Jammer genoeg heb ik wel al wat ervaring met langdurige blessure, maar ik heb de knop snel omgedraaid”

Ondanks de ernst van de blessure heeft Rajsel nooit het hoofd laten hangen. “Spijtig genoeg heb ik wel al wat ervaring met langdurige blessures. Zo was ik al eens acht maanden buiten strijd. Het was spijtig dat mijn eerste seizoen in eerste klasse zo is verlopen, maar ik heb de knop behoorlijk snel omgedraaid en gefocust op mijn revalidatie. Ik ben onze revalidatietrainer Olivier Coppejans erg dankbaar voor de begeleiding. Ik zag hem dagelijks meer dan mijn eigen vriendin, maar het harde werk heeft geloond. Ik hoop dat ik in play-off 2 nog de nodige minuten kan verzamelen en mezelf tonen aan héél KVO. Voor mij zal dat een mooie voorbereiding zijn op volgend seizoen.”

Actie in huis

Ook Adnan Custovic is alvast verheugd over de comeback van Rajsel. “Het is iemand met een actie in huis en dat kunnen we zeker gebruiken. Hij liet mooie dingen zien op training en daarom besloot ik om hem er tegen Standard al bij de groep te nemen. Het waren moeilijke omstandigheden om in te vallen, maar hij zal ons in play-off 2 zeker nog diensten bewijzen“, besluit Adnan Custovic.